Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Liefdesgeboden
Boek

Liefdesgeboden gevoel in het klooster van je leven ([2019])/ Thomas Quartier osb, met medewerking van Stijn Krooshof ; redactie: Madeleine Gimpel

Persoonlijke, spirituele overdenkingen van de benedictijner monnik over de omgang met gevoelens, in het bijzonder met de liefde.

Aanwezigheid

Recensie

Thomas Quartier (geboren in 1972), verbonden aan het Titus Brandsma Instituut en aan de universiteiten van Leuven en van Sant'Anselmo te Rome, benadert de thematiek op zeer persoonlijke wijze. Liefde is voor hem de kern van de christelijke boodschap. Het is de drijfveer in zijn eigen celibataire bestaan als monnik van abdij de Slangenburg. Alles in het leven van de mens, ook van de ongehuwde mens, draait om de liefde, die zich noodzakelijkerwijs uit in gevoelens. Het is belangrijk die niet te ontkennen of te onderdrukken, maar je moet ze ook niet laten woekeren, maar er goed mee omgaan. Ze worden 'geheiligd' door volledige acceptatie van jezelf, van de ander, van God. In tien hoofdstukjes bespreekt hij daartoe tien 'geboden'. Een verslag van een hernieuwd bezoek aan Oeral op Terschelling biedt een mooi intermezzo. Zwart-witfoto's van Stijn Krooshof dragen bij tot verbinding van de auteur met zijn lezer. De taal van de gevoelens kan in ieders leven een boodschap van liefde brengen. Broeder Thomas helpt om voor die taal niet doof te blijven, haar niet te vrezen, maar haar als een geschenk te aanvaarden.

Specificaties

Nederlands | 9789493161078 | 157 pagina's

Titel Liefdesgeboden : gevoel in het klooster van je leven
Auteur Thomas Quartier
Secundaire auteur Stijn Krooshof ; Madeleine Gimpel
Type materiaal Boek
Uitgave Baarn : Adveniat, [2019] - Antwerpen : Halewijn
Overige gegevens 157 pagina's - foto's - 21 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789493161078
PPN 423290053
Rubriekscode 245.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kloosterleven; verhalen
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Kloosterleven