Heelmeesters
Boek

Heelmeesters in de voetsporen van de Egyptische Sjamanen (juli 2019)/ Richard Hoofs, foto's/illustraties: Richard Hoofs, Tobias Hoppe, Samuel Hoofs, Hans Scheffers

Zelfhulpboek om ten volle de verbinding met het leven aan te gaan met behulp van kennis en inzichten van Egyptische sjamanen.

Aanwezigheid

Recensie

Hoe verkrijgen wij een meer holistische kijk op onder andere medische klachten? Met dit boek treedt huisarts en coach Richard Hoofs in de voetsporen van de Egyptische sjamanen. In zijn werk als arts kijkt hij zowel naar het fysieke als naar het zielsniveau van de klacht. In het oude Egypte werkte men rationeel en intuïtief en zocht men altijd naar verbinding met het grotere geheel. De vijf basisprincipes van de zogeheten En/En filosofie van de Egyptische heelmeesters kunnen een leidraad zijn voor ons huidige geneeskundige zorgsysteem. Deel I gaat over de Egyptische samenleving en heeft invalshoeken vanuit onder meer de Hermetica. Deel II gaat over de sjamanen, hun visie en handelswijze, het Egyptische aura- en chakrasysteem en bevat praktische handvatten voor de lezer. In deel III sluit Hoofs af met diverse toepassingen uit zijn eigen praktijk, zoals massages, zandbaden, dans en dromen. Met inleiding, boekenlijst, tips voor dvd's en sites. Geen gezweef en heel duidelijk op zoek naar verbinding tussen oude Egyptische heelkunde en onze moderne geneeskunde en tussen intuïtief en praktisch.

Specificaties

Nederlands | 9789493071179 | 225 pagina's

Titel Heelmeesters : in de voetsporen van de Egyptische Sjamanen
Auteur Richard Hoofs
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Heerhugowaard] : Obelisk boeken.nl, juli 2019
Overige gegevens 225 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789493071179
PPN 423011898
Rubriekscode 611
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Egyptische geneeskunde ; Holistische geneeswijze
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Egyptische geneeskunde