Acmala
Boek

Acmala een verhaal uit de wold van Dizary ([2018])/ Johan Klein Haneveld, redactie: Patrick & Johan ; cover en kaart: Patrick Berkhof

Wetenschapper Farenal, zakenman Somnius, de gespierde vrouw Karonna en de 'koperen man' Droeger gaan op een zeer gevaarlijke missie. Ze reizen naar het ondoordringbare oerwoud van Gesmèr om de mega-motten te bestrijden die in heel Dizary de wijngaarden bedreigen. Vanaf ca. 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De volwassen hoofdpersonen uit dit boek (wetenschapper Farenal, zakenman Somnius, de gespierde vrouw Karonna en de 'koperen man' Droeger) gaan op een zeer gevaarlijke missie, naar het ondoordringbare oerwoud van Gesmèr. Doel: het uitroeien van de mega-motten die in heel Dizary de wijngaarden bedreigen. Het wordt een barre tocht, met veel tegenslag maar ook met een erg verrassend einde. Naast goede idealen, speelt voor de zakenman natuurlijk ook nog een ander argument mee: geld. Het boek valt onmiskenbaar in de categorie fantasy, want bij alle facetten van het verhaal (de personen, de omgeving, de beschreven dieren en het gebruikte voertuig) moet je zelf maar bedenken hoe het er allemaal uit ziet; er zijn geen illustraties behalve de omslagtekening. Voorin staan in zwart-wit een schets van het land Dizary en een detail-kaartje van het oerwoud in Gesmèr. De tekst introduceert ook onbekende termen als 'weetkundige' en het 'bosschip' die de fantasie prikkelen. Een redelijk spannend verhaal voor de geoefende lezer; de zinnen zijn vaak wat lang en complex qua zinsbouw. Sobere vormgeving, vrij kleine druk. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789082566819 | 96 pagina's

Titel Acmala : een verhaal uit de wold van Dizary
Auteur Johan Klein Haneveld
Secundaire auteur Patrick Berkhof
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Zoetermeer : Uitgeverij Versa, [2018]
Overige gegevens 96 pagina's - kaart - 21 cm
ISBN 9789082566819
PPN 419639330
Genre science-fiction
Thematrefwoord Fantasiewezens
Taal Nederlands