Actie en reactie ... in het menselijk lichaam
Boek

Actie en reactie ... in het menselijk lichaam ([2019])/ Paul Mason, illustraties: Mark Ruffle ; vertaling [uit het Engels]: Akkie de Jong ; eindredactie Jaap Verschoor

Wat gebeurt er in je lichaam als je een been of arm breekt? En als je erg schrikt of allergisch bent? Lees hoe dat werkt in je lichaam. Met schematische kleurrijke illustraties. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Liefde en Leven - Lichaam en gezondheid MENSKUNDE MASO

Recensie

Deze kleurrijke uitgave in de reeks 'Actie en reactie'* gaat over de verbanden tussen acties en reacties in het menselijk lichaam. Ingegaan wordt op vragen als: wat doet je lichaam als je een been breekt en hoe reageert je lichaam als je schrikt, kou vat of de hik hebt? En wat gebeurt er als je een allergische reactie krijgt, muziek hoort of gaat zweten? Op elke dubbele pagina behandelt de auteur een ander onderwerp, in totaal zijn het er twaalf. De informatie is kort en bondig en prettig leesbaar. In felgekleurde spreads vol enigzins gestileerde kleurenillustraties zien kinderen hoe de ene gebeurtenis effect heeft op de volgende. De lay-out oogt ietwat rommelig door teksten in verschillende groottes en niet ingekaderd. Bevat een inhoudsopgave, woordenlijst, register en tips. Minder geschikt voor spreekbeurten en werkstukken, maar wel aantrekkelijk voor (ook visueel ingestelde) kinderen die weetgierig zijn. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463414371 | 32 pagina's

Titel Actie en reactie ... in het menselijk lichaam
Uniforme titel In het menselijk lichaam
Auteur Paul Mason
Secundaire auteur Mark Ruffle ; Akkie de Jong ; Jaap Verschoor
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Uitgeverij Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: In the human body. - Hodder and Stoughton, (c)2018. - (Cause, effect and chaos)
ISBN 9789463414371
PPN 421789042
Rubriekscode 600.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Menskunde
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Menskunde

Relaties/Serie

Actie en reactie
Boek

Actie en reactie (2019)

vol.
Uitgeleend
Paul Mason