X-men: Dark Phoenix
DVD

X-men: Dark Phoenix ([2019])/ written and directed by Simon Kinberg

Tijdens een gevaarlijke missie in de ruimte wordt Jean Grey geraakt door een kosmische kracht die haar in één van de krachtigste mutanten ooit transformeert: Dark Phoenix.

Aanwezigheid

Recensie

Sciencefiction-actiefilm van Simon Kinberg, het vervolg op 'X-men: apocalypse'* (2016). Het is de zevende film waarin de X-Men als team optreden en de twaalfde film in het X-Men-filmuniversum, gebaseerd op de Marvel Comics. De X-men zijn mensen die geboren worden met een genetische toevoeging waardoor ze bovenmenselijke krachten bezitten. Deze mutanten worden gehaat door gewone mensen, maar professor Charles Francis Xavier alias professor X (James McAvoy) vormt samen met hen een vredescorps dat vecht tegen slechteriken. Jean Grey (Sophie Turner) heeft telepathische en telekinetische krachten. Tijdens een gevaarlijke missie in de ruimte wordt ze geraakt door een kosmische kracht die haar in één van de krachtigste mutanten ooit transformeert: Dark Phoenix. Ze wordt een gevaar voor de andere X-men en zelfs voor het voortbestaan van de mensheid. De recensenten geven 2 of 3 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): '(...) de film voelt aan als een gemiddelde aflevering van een (weliswaar erg dure) televisieserie. Je kunt er best naar kijken, maar het script is soapy en humorloos, en je hebt alles zo onderhand wel gezien. (...) Fijne sterrencast, keurig uitgevoerde actie, maar de koek is nu wel op.' Wordt gevolgd door het laatste deel, 'The new mutants' (2020).

Specificaties

Engels | 8712626045373

Titel X-men: Dark Phoenix
Uniforme titel X-men Dark Phoenix
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Simon Kinberg ; Sophie Turner ; James McAvoy ; Jennifer Lawrence ; Michael Fassbender
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Twentieth Century Fox Home Entertainment, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 109 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Sophie Turner, James McAvoy, Jennifer Lawrence, Michael Fassbender. - Engels gesproken, 4 talen nagesycnhroniseerd waaronder Duits, 5 talen ondertiteld waaronder Nederlands - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Kinberg Genre, 2019
ISBN 8712626045373
PPN 423497405
Genre science-fiction
Taal Engels