Let op | de inlogprocedure van je account is gewijzigd
Meer informatie
Stekken en meer
Boek

Stekken en meer ([2019])/ Judith Baehner, fotografie: Eric van Lokven, Maaike van Haaster, Judith Baehner ; eindredactie: Mariëlle van der Groen

Geillustreerde richtlijnen voor het vermeerderen van kamerplanten op diverse manieren in het algemeen en de toepassing op specifieke planten.

Recensie

Handzame uitgave over de vermeerdering van kamerplanten van de eigenaresse van het Groenlab, die ook actief is op haar website en Instagram met als drijfveer om iedereen weer een liefdevolle band met de natuur te laten krijgen (in huis). In dit boek gaat zij dieper in op de richtlijnen over vermeerdering dan in haar twee voorgaande werken 'Het plantenlab' (2015)* en 'Groen in glas' (2017)**. Na summiere uitleg over het vermeerderen in het algemeen geeft zij gedetailleerde en duidelijke informatie over de toepassing op specifieke planten van het stekken in potgrond en op water, verpotten, scheuren/delen, zaaien en hydrocultuur. Door het doffe papier zijn de - overigens duidelijke - kleurenfoto's wat flets afgedrukt. Het boek bevat een verklarende woordenlijst en een tabel die van het gros van de behandelde - alfabetisch geordende - planten de juiste stekwijze vermeldt. De geboden informatie voegt weinig nieuws toe aan die van uitgaven van andere auteurs over dit onderwerp. Ook al geschikt voor beginners die hun kamerplanten willen vermeerderen.

Specificaties

Nederlands | 9789462502277 | 143 pagina's

Titel Stekken en meer
Auteur Judith Baehner
Secundaire auteur Eric van Lokven ; Mariëlle van der Groen
Type materiaal Boek
Uitgave Baarn : Forte Groen, [2019]
Overige gegevens 143 pagina's - illustraties - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789462502277
PPN 424483629
Rubriekscode 637.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Planten vermeerderen; Kamerplanten
PIM Rubriek Huis en Tuin
PIM Trefwoord Kamerplanten