Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Isabella Boem en de schilder Pieter de Hooch
Boek

Isabella Boem en de schilder Pieter de Hooch (2019)/ Margje en Sjoerd Kuyper, tekeningen Martijn van der Linden

Isabella groeit op bij de schilder Pieter de Hooch (1629-1684). Samen lopen ze vaak door Delft. Als hij schildert, zorgt zij ervoor dat zijn schilderijen nog mooier worden. Prentenboekje met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Midden in het puin zit een klein meisje in een kinderstoel. 'Boem!' roept ze. Zo wordt ze gevonden door de later beroemde kunstschilders Johannes Vermeer en Pieter de Hooch. Het meisje groeit op bij haar buurman Pieter de Hooch, ze noemen haar Isabella Boem. Isabella vertelt Pieter telkens hoe hij de schilderijen nog mooier kan maken. Prentenboekje uit de reeks 'Gouden boekje'* met een vlot verhaal om kinderen kennis te laten maken met Pieter de Hoogh en zijdelings met Vermeer. Het dramatische gebeuren rond de ontploffing is wat luchtig gehouden en doet soms bijna vrolijk aan. De gevonden Isabella speelt een bijzondere rol in dit verhaal: wat doe je als het blauwe ultramarijn op is? Isabella weet raad: dan kun je de lucht ook grijs maken met wolken. Zo zien kinderen spelenderwijs hoe creativiteit kan werken. Deuren worden letterlijk geopend door Isabella die het licht door de opening laat schijnen. Een idee dat jonge kinderen zeker zal aanspreken. Bevat fraaie kleurenillustraties die de sfeer uit die tijd goed weergeven. Sluit aan bij de tentoonstelling over Pieter de Hooch 'Uit de schaduw van Vermeer'** in Museum Prinsenhof Delft. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047627289

Titel Isabella Boem en de schilder Pieter de Hooch
Auteur Margje Kuyper
Instelling /Stedelijk Museum Het Prinsenhof, Delft
Secundaire auteur Sjoerd Kuyper ; Martijn van der Linden
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Rubinstein, 2019
Overige gegevens 28 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 20 cm
Annotatie "Dit gouden boekje kwam tot stand naar aanleiding van de tentoonstelling Pieter de Hooch in Delft. Uit de schaduw van Vermeer (11 oktober 2019 t/m 16 februari 2020) in Museum Prinsenhof Delft
ISBN 9789047627289
PPN 423023438
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Gouden boekjes
Boek

Gouden boekjes (1953-...)

vol.
Uitgeleend