De geest in de rivier
Boek

De geest in de rivier (oktober 2019)/ Carrie Jones & Steven E. Wedel, vertaling [uit het Engels]: Berry Minkman ; revisie vertaling: Nikki Greveling ; tekstredactie: Elsa Bakker & Jen Minkman

Courtney is, sinds haar vader tragisch verdronk, bezeten door duistere geesten. Haar vriendin Amy (ik-persoon) heeft paranormale en helende krachten. Samen met Courtney's neef Alan (ook ik-persoon), die veel Navajo-gaven beheerst, wendt ze al haar krachten aan om Courtney te redden. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Voor een boek geschreven door Young Adult-bestsellerauteur Carrie Jones en thrillerauteur Steven Wedel, zijn de verwachtingen vooraf hooggespannen. Dit kan niet anders dan een intrigerende, spannende thriller voor tieners opleveren. Een belofte die gedeeltelijk wordt waargemaakt. De lezer wordt weliswaar vanaf de eerste pagina gegrepen en meegezogen in het verhaal, toch zijn er net iets teveel slordigheden en gaten in de verhaallijn die niet opgelost worden. Centraal staat Courtney, die na de tragische verdrinkingsdood van haar vader bezeten is door een duistere geest. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van haar neef Alan, die dankzij zijn Navajo-achtergrond veel ervaring heeft met geesten, en haar beste vriendin Amy, die paranormale gaves en helende krachten heeft. Samen proberen zij Courtney te helpen. Het idee is sterk en de karakters sympathiek, al leunen veel aspecten van het verhaal tegen het clichématige aan - zoals de extreem snelle romance tussen Alan en Amy en de typische ouder-puberkind problematiek. Samen met de gaten in het verhaal maakt dit het net wat jeugdiger dan het zou moeten zijn. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492585431 | 322 pagina's

Titel De geest in de rivier
Auteur Carrie Jones
Secundaire auteur Steven E. Wedel ; Berry Minkman ; Elsa Bakker
Type materiaal Boek
Editie Eerste uitgave;
Uitgave [Den Haag] : Dutch Venture Publishing, oktober 2019
Overige gegevens 322 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: After obsession. - Bloomsbury Books for Young Readers, 2011
ISBN 9789492585431
PPN 423343572
Genre science-fiction - griezelverhaal
Thematrefwoord Paranormale verschijnselen ; Exorcisme
Taal Nederlands