Baby's allereerste geluidenboekje
Boek

Baby's allereerste geluidenboekje jungle ([2019])/ illustraties: Stella Baggott, muziek: Anthony Marks ; vertaling [uit het Engels]: Els Peeters

De kikkers zeggen 'kwaak' en de apen 'oe-oe' en 'hoe-hoe'. En wat hoor je bij de tijger? Vrijwel vierkant, hardkartonnen prentenboek met vijf vrolijk gekleurde illustraties van wilde dieren. Met tabs en een plastic knoppenbalk met geluidstoetsen. Vanaf ca. 1 jaar.

Recensie

Dit vrolijke kartonboek met afgeronde hoeken is een geluidenboek voor de allerkleinsten. De illustraties hebben een vriendelijke uitstraling. Groen, geel en oranje zijn de belangrijkste kleuren, wat goed aansluit bij het junglethema. Beeld en geluid staan centraal, in tekst zijn slechts de geluiden van de dieren uitgeschreven. Op elke dubbele pagina staat een ander dier in de spotlights. Bovenaan de pagina's zitten kartonnen tabs, die het omslaan van de bladzijde vergemakkelijken. Aan de zijkant van het boek is een plastic balk met knoppen bevestigd. Op elke knop is een dier afgebeeld (aap, slang, tijger, kikker en papegaai), en wanneer op een knop gedrukt wordt, wordt het bijbehorende geluid afgespeeld.De dierengeluiden hebben een rustig achtergrondmuziekje, en klinken alsof ze daadwerkelijk in de jungle zijn opgenomen. Het volume is vrij hoog, maar de geluiden zijn niet schel. Voor het indrukken van de knoppen is wel wat kracht nodig. Vrolijk en kleurrijk geluidenboek, met mooie kwaliteit geluiden. In dezelfde uitvoering verschenen meerdere geluidenboekjes, o.a. 'De zoo'*. Vanaf ca. 1 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9781474974110

Titel Baby's allereerste geluidenboekje : jungle
Uniforme titel Jungle
Auteur Stella Baggott
Secundaire auteur Anthony Marks ; Els Peeters
Type materiaal Boek
Uitgave [Londen] : Usborne, [2019]
Overige gegevens 10 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 × 23 cm
Annotatie Vertaling van: Baby's very first noisy book : jungle. - London : Usborne Publishing Ltd., (c)2017
ISBN 9781474974110
PPN 424107880
Genre Boekstart - dierenleven
Thematrefwoord Wilde dieren ; Geluiden
Taal Nederlands