Paardenpraat
Boek

Paardenpraat dressuur : met ook aandacht voor TREC, horseball en horse agility ([2019])/ Britt Dekker, Esra de Ruiter, tekst: Joke Reijnders ; eindredactie: Kirsten Verhagen

Britt en Esra van het YouTube-kanaal PaardenpraatTV vertellen je van alles over dressuur en wedstrijden. Ook komen de KNHS-disciplines TREC en horseball en ook horse agility aan bod. Met enkele interviews en veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 11 t/m 16 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Na een algemeen boek over paardrijden 'Paardenpraat' (2016) en 'Paardenpraat : springen'* (2018) over o.a. de springsport, voltige, endurance en wedstrijden rijden, verscheen deze uitgave. De nadruk in dit boek ligt op de dressuur en wedstrijden rijden, ook de minder bekende KNHS-disciplines TREC en horseball en ook horse agility (je paard door een hindernisparcours leiden) komen aan bod. Aan elk thema is een hoofdstuk gewijd, die weer is onderverdeeld in allerlei subonderwerpen. De auteurs Britt en Esra, bekend van o.a. het YouTube-kanaal PaardenpraatTV, vertellen dat dressuur de basis is van de paardensport. Zij gaan in op o.a. basisfiguren, soorten oefeningen, puntentelling en de uitrusting. Tussendoor staan interviews met jonge mensen die actief zijn in de paardensport. Alle informatie is beknopt, ter zake en heel toegankelijk geschreven, in een populaire maar niet kinderachtige stijl. Esra en Britt staan regelmatig op de kleurenfoto's en geven adviezen en commentaar, dat in een gekleurd kader staat. De lay-out is aantrekkelijk met veel ruimte tussen de teksten, pagina's in pasteltinten en mooie kleurenfoto's. Het verzorgde boek met een uitgebreid register is als aanvulling op alle reeds bestaande uitgaven over paarden goed bruikbaar voor liefhebbers van ca. 11 t/m 16 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045217468 | 127 pagina's

Titel Paardenpraat : dressuur : met ook aandacht voor TREC, horseball en horse agility
Auteur Britt Dekker
Secundaire auteur Esra de Ruiter ; Joke Reijnders ; Kirsten Verhagen
Type materiaal Boek
Uitgave Uithoorn : Karakter Uitgevers B.V., [2019]
Overige gegevens 127 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Omslag en titelpagina vermeldt: PaardenpraatTV - Met register
ISBN 9789045217468
PPN 423001825
Rubriekscode 618.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dressuurrijden
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Paardendressuur