Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
De kleine zeemeermin
Boek

De kleine zeemeermin ([2019])/ met prenten van Mariachiara Di Giorgio, vertaling [uit het Italiaans] en AVI-bewerking: Elly Simoens

Een kleine zeemeermin ziet een mooie prins op een schip. Ze is op slag verliefd. Maar zij heeft een vissenstaart en hij is een mens. Hoe moet dat nu? AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een aanvankelijk leesboekje met het bekende verhaal van de kleine zeemeermin, die verliefd wordt op een prins. Als hij tijdens een storm op zee overboord valt, redt zij hem, maar als ze mens is geworden herkent de prins haar stem niet en trouwt hij met een prinses uit een ander land. Het verhaal eindigt ermee dat de zeemeermin weigert de prins met een dolk in het hart te steken. Ze verandert in schuim, maar ze sterft niet en wordt een dochter van de lucht, vrij en blij. De tekst bestaat uit korte zinnen met meerlettergrepige woorden en hoofdletters en leestekens, geschreven in veel dialogen. Sommige zinnen en woorden zijn groter en in het rood afgedrukt. De illustraties - sfeervolle aquarelschilderingen - geven een mooi aanvullend beeld bij het verhaal. Het verhaal is iets aangepast ten opzichte van het originele sprookje van Andersen, zo is het einde anders. De kleine zeemeermin heeft geen naam, als ze in de tekst genoemd wordt, wordt ze meestal vervangen door een klein rond portretje. Deeltje uit de serie 'Er was eens... sprookjes voor prille lezers'. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462914414 | 30 pagina's

Titel De kleine zeemeermin
Secundaire auteur Mariachiara Di Giorgio ; Hans Christian Andersen ; Elly Simoens
Type materiaal Boek
Uitgave Wielsbeke : De Eenhoorn, [2019]
Overige gegevens 30 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Tekst vrij naar Hans Christian Andersen - Vertaling van: La sirenetta. - Novara : De Agostini Libri S.p.a, (c)2017. - (Io leggo da solo)
ISBN 9789462914414
PPN 424271494
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren ; Zeemeerminnen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Er was eens ...
Boek

Er was eens ... sprookjes voor prille lezers (2017-...)

vol.
Uitgeleend