Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Verborgen beesten
Boek

Verborgen beesten bijzondere dieren waarvan je niet wist dat je alles over ze wilde weten ([2019])/ Martin Brown, vertaald [uit het Engels] door Lotte Stegeman

Maak kennis met zo'n twintig onbekende dieren als de gestreepte linsang, hirola, gordelmol en numbat. Met grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wel eens gehoord van de gordelmol, zorilla, gaur, zandkat of zebraduiker? In dit boek komen nu eens niet de bekende dieren aan bod, maar gaat het juist over dieren die bij het grote publiek minder bekend zijn. Het betreft ruim twintig dieren, waaraan telkens een dubbele bladzijde is gewijd. Elk dier wordt ingeleid met een pakkende ondertitel zoals 'elegant buideldier en gestoorde acrobaat'. Daarna volgt korte informatie in twee of drie tekstblokjes op meestal een pastelkleurige achtergrond. Er is een wat speelse lettertype gebruikt. In een gekleurd kader onderaan staan feiten over o.a. formaat, leefgebied en een bijzonder kenmerk. De tekst is duidelijk en makkelijk verwoord. De humor erin maakt de tekst nog toegankelijker. De schrijver/illustrator maakte eerder de stripachtige tekeningen voor de populaire reeks 'Waanzinnig om te weten'. Dezelfde humor komt ook terug in deze illustraties. Van elk dier is een paginagrote kleurenillustratie opgenomen. Bevat een uitgebreide woordenlijst. Kinderen zullen het interessant vinden om te lezen over dieren waar je niet zoveel van hoort, of juist over ondersoorten waar je juist veel over hoort (denk aan een bijzondere kangoeroe of dolfijn). Al met al een informatief boek dat goed inspeelt op leesplezier. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789024587162 | 52 pagina's

Titel Verborgen beesten : bijzondere dieren waarvan je niet wist dat je alles over ze wilde weten
Auteur Martin Brown
Secundaire auteur Lotte Stegeman
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, [2019]
Overige gegevens 52 pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Vertaling van: Lesser spotted animals. - Oxford : David Fickling Books, (c)2016
ISBN 9789024587162
PPN 422917699
Rubriekscode 592.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wilde dieren
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Wilde dieren