De lange weg naar huis
Boek

De lange weg naar huis roman ([2019])/ Joanne Bischof, vertaald [uit het Engels] door Roeleke Meijer-Muilwijk

Een jongeman, die na een incident zijn familie heeft verlaten, wil vier jaar later de banden herstellen en keert terug naar huis.

Aanwezigheid

Recensie

Amerika, eind negentiende eeuw: na een veelbewogen tijd is Aven getrouwd met de dove Thor en inmiddels is ze zwanger van hun eerste kind. Ze zijn gelukkig op de boerderij waar ze samen met Thors broer Jorgan en zijn vrouw wonen, al is er nog altijd de herinnering aan die andere broer: Haakon die is weggegaan nadat hij Aven probeerde te verkrachten. Maar dan lijkt het geluk eensklaps verdwenen, want Thor wordt ziek en de vete met de buren loopt uit de hand. Maar dan staat Haakon onverwacht op de stoep. Aven weet niet goed of ze hem kan en wil vergeven, maar ze heeft hem hard nodig. De auteur wordt wel geroemd om haar levensechte karakters, omdat ze nooit perfect zijn, maar ook hun zwakheden hebben en ze hun emoties goed weergeeft. In deze roman levert ze wat dat betreft ook goed werk af. Maar ook de setting komt goed uit de verf, de aandacht voor doofheid in die tijd is mooi en 'vergeving' als thema doet het altijd goed. En aangezien dit vervolg 'De zoete geur van appelcider'* beduidend minder langdradig is als zijn voorganger is het voor liefhebbers van historische romans met een christelijke boodschap een fijn boek om even mee te verpozen.

Specificaties

Nederlands | 9789029728478 | 384 pagina's

Titel De lange weg naar huis : roman
Auteur Joanne Bischof
Secundaire auteur Roeleke Meijer-Muilwijk
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : KokBoekencentrum Uitgevers, [2019]
Overige gegevens 384 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Daughters of Northern shores. - Nashville, Tennessee : Thomas Nelson, (c)2019. - (A Blackbird Mountain novel) - Los te lezen vervolg op: De zoete geur van appelcider
ISBN 9789029728478
PPN 423069926
Genre historische roman - protestants milieu
Taal Nederlands