Bij de Neus
Boek

Bij de Neus het Holleeder-proces in beeld ([2019])/ Aloys Oosterwijk, Vico Olling, Sjerp Jaarsma, redactie: Jan Borst ; eindredactie: Rob van Bavel

Overzicht in woord en beeld van de rechtszaak tegen Willem Holleeder, in 2019 tot levenslang veroordeeld wegens betrokkenheid bij een aantal moorden.

Aanwezigheid

Recensie

Het proces tegen Willem Holleeder, gezien door de ogen van rechtbanktekenaar Aloys Oosterwijk, met rond de tekeningen in kleur (of in bruintinten) een verslag van wat er rondom de getekende momentopnamen plaatsvond. Daarnaast ook veel feitenmateriaal over zaken en achtergronden die met Holleeder en de moorden waarvoor hij terechtstaat te maken hebben, samengevat onder en steeds met groen aangegeven 'Dossier Holleeder' tegenover het blauw van het proces. De prachtige ingekleurde tekeningen en de vlotte vertelstijl van de schrijvers maken het boek tot een heel aangename kijk- en leeservaring en doen soms aan een stripverhaal denken. Opvallend is dat de zussen Holleeder en Sonja den Hartog net als in de rechtbank onzichtbaar blijven, maar uiteraard wel uitgebreid ter sprake komen. Een uitstekend boek voor wie een kort en goed overzicht wil hebben van het proces en van alle zaken die tot het proces geleid hebben, maar voor wie de eerder uitgeven dikke verslagen van het proces wat teveel van het goede zijn.

Specificaties

Nederlands | 9789088865572 | 135 pagina's

Titel Bij de Neus : het Holleeder-proces in beeld
Auteur Aloys Oosterwijk
Secundaire auteur Vico Olling ; Sjerp Jaarsma ; Jan Borst
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Oosterhout] : Uitgeverij L, [2019]
Overige gegevens 135 pagina's - illustraties - 27 cm
ISBN 9789088865572
PPN 423233750
Rubriekscode 395.39
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Zaak Holleeder; Afbeeldingen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Holleeder