Het Medici mysterie
Boek

Het Medici mysterie ([2014])/ Kathleen McGowan, vertaling [uit het Engels] Erica Feberwee

Door haar onderzoek naar het leven van Maria Magdalena komt een Amerikaanse historica en journaliste in aanraking met de Orde, een door de katholieke kerk als ketters beschouwde leer.

Aanwezigheid

Recensie

Maureen, een jonge Amerikaanse historica die geïnteresseerd is in het leven van Maria Magdalena, bestudeert schilderijen van oude meesters om informatie over haar en andere historische feiten te vergaren. Zij raakt betrokken bij een zoektocht waarin de leer van de Orde een grote rol speelt. De Orde wordt door de katholieke kerk als een ketterse leer beschouwd die met hand en tand moet worden bestreden. Ze blijkt voorbestemd om het verhaal van de Orde door te geven. De roman speelt zich af in heden en verleden. De koppeling tussen de tijdperken wordt gelegd door Destino die tijdens de kruisiging Jezus met een speer stak. Hij werd hiervoor door God gestraft met onsterfelijkheid. Het enthousiasme voor de renaissance weet de schrijfster goed op de lezer over te brengen. Een spannend verhaal, grondig gedocumenteerd met een verfrissende blik op de geschiedenis. Geen thriller (zoals aangekondigd op het voorplat), maar een historische roman. Het derde deel van wat aanvankelijk bedoeld was als een drieluik*. De schrijfster geeft in haar nawoord echter aan dat ze graag nog meer wil schrijven over interessante personen en gebeurtenissen uit deze periode. Vrij kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789400505759 | 396 pagina's

Titel Het Medici mysterie
Auteur Kathleen McGowan
Secundaire auteur Erica Feberwee
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : A.W. Bruna Uitgevers, [2014]
Overige gegevens 396 pagina's - 22 cm
Annotatie Oorspronkelijke Nederlandse uitgave: - Utrecht : Bruna, 2011. - ([De Magdalena trilogie ; dl. 3]) - Vertaling van: The poet prince. - London : Simon & Schuster, Inc., 2010. - (The Magdalene line ; b. 3)
ISBN 9789400505759
PPN 381181294
Genre bijbelse roman - historische roman
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De Magdalena trilogie
Boek

De Magdalena trilogie (2006-...)

vol. [dl. 3]
Uitgeleend
Kathleen McGowan