De landgoedkeuken
Boek

De landgoedkeuken puur, veelzijdig, voedzaam & eerlijk ([2019])/ Nathalie Barones van Verschuer, fotografie: Saskia Lelieveld

Kookboek met recepten van de beheerders, koks en medewerkers van landgoed Heerlijkheid Marienwaerdt, een landgoed in de Betuwe aan de Linge dat volop in bedrijf is.

Aanwezigheid

Recensie

De Heerlijkheid Marienwaerdt is niet alleen een mooi landgoed met moestuin en boomgaard, je kunt er ook eten en de landgoedwinkel bezoeken. Dit nieuwe kookboek is daar een mooie aanvulling bij, waarbij de ingrediënten vaak van het landgoed komen. Het is rijk geïllustreerd met heldere foto's van het landgoed en alle recepten. De recepten zijn thematisch ingedeeld, in de registers op ingrediënt en op plaats in het menu kun je alles gemakkelijk terugvinden. In de recepten zijn veel mediterrane en Aziatische invloeden te herkennen, maar ook klassiekers als appeltaart of bruine bonen met appeltjes. Er zijn ook recepten met wild, want de familie Verschuer bezit de jachtrechten op het landgoed. Vaak zijn veel (meer dan tien) ingrediënten nodig en bevat een recept diverse bereidinkjes, maar de uitleg is duidelijk en de techniek niet ingewikkeld als je wat kookervaring hebt. Ook aan vegetariërs en veganisten is gedacht, met ruim een kwart van de recepten. Visliefhebbers komen er in verhouding wat bekaaider van af. Een heerlijk kookboek om in te bladeren en uit te koken, en een goede aanleiding om de Heerlijkheid te bezoeken.

Specificaties

Nederlands | 9789059569447 | 160 pagina's

Titel De landgoedkeuken : puur, veelzijdig, voedzaam & eerlijk
Auteur Nathalie van Verschuer
Secundaire auteur Saskia Lelieveld
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Fontaine Uitgevers, [2019]
Overige gegevens 160 pagina's - illustraties - 26 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt: Heerlijkheid Mariënwaerdt - Met register
ISBN 9789059569447
PPN 422414522
Rubriekscode 629.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kookboeken
Trefwoord Beesd
Landgoederen
Landhuizen
Heerlijkheden
Kookboeken
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Kookboeken