Vlieg je mee?
Boek

Vlieg je mee? ([2019])/ Isabel van Duijne, redactie: Vitataal

Aapje vliegt met IJsbeer in een luchtballon door de wolken, stapt bij Giraf in de helikopter, bij Olifant in het vliegtuig en vliegt dan met Pinguin in een raket naar de maan. Maar hoe komt Aapje nu weer terug? Hardkartonnen leporello met eenvoudige, vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Een aapje vliegert aan het strand, vervolgens stapt hij met een beertje in een luchtballon, klimt aan boord van de helikopter van een giraf, zit daarna met een olifant in een vliegtuig en gaat tenslotte met een pinguïn in een raket naar de maan. Daarna vliegen ze terug naar de aarde. Telkens wanneer je de stevige kartonnen bladzijden met afgeronde hoeken van deze leporello omslaat, zie je aapje in een ander voertuig. Hij vliegt steeds verder weg van het strand. Aan het eind, wanneer hij op de maan is, kun je de leporello omdraaien en zie je aapje weer steeds dichter bij het strand komen. Dan kun je weer omdraaien en begint het verhaal opnieuw. De geschilderde illustraties zijn duidelijk, zonder al te veel details. De kleuren zijn helder en vriendelijk. Aapje ziet er grappig uit met zijn rugzakje en zijn enorme krulstaart. Het is jammer dat de afbeeldingen afwisselend horizontaal en verticaal zijn, anders zou je de leporello helemaal uit kunnen rekken, neerzetten en het aapje in meer voertuigen tegelijkertijd zien. Op elke plaat is reeds een detail van de volgende te zien. Bij elke afbeelding staat één zin tekst in een quasischrijfletter. In dezelfde uitvoering verscheen ook 'Ga je mee?'*. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048317950

Titel Vlieg je mee?
Auteur Isabel van Duijne
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Roby Bellemans
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2019]
Overige gegevens Leporello, 18 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 19 cm
Annotatie Uitgave naar een idee van Roby Bellemans - ISBN ontleend aan de barcode op de achterkant - Oorspronkelijke uitgave: Amsterdam : Clavis Peuter, (c)2004
ISBN 9789048317950
PPN 422755915
Thematrefwoord Vervoermiddelen ; Repeteerverhalen ; leporello's
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Leporello's