Mijn reuze zoekboek
Boek

Mijn reuze zoekboek reis door de wereld ([2019])/ Julie Mercier, Benjamin Bécue, Gabriel Tafuni, Paku, Chiara Nocentini

Kun jij de zombie vinden in New York? En de tijger in Rome en het broodrooster in Buenos Aires? Zeer groot hardkartonnen, vrijwel tekstloos prentenboek met overvolle zoekplaten in kleur van negen drukbezochte wereldsteden. Met veel zoekopdrachten. Vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

Zeer groot formaat hardkartonnen zoekplaten- en aanwijsprentenboek met negen dubbele pagina's met digitaal getekende, vrolijke maar erg volle illustraties in bonte kleuren over diverse steden in de wereld. Achtereenvolgens zijn afgebeeld New York, Moskou, Rome, Montreal, Tokyo, Parijs, Buenos Aires, Genève en Bombay. Op kleine schaal en niet in perspectief en soms voorzien van hilarische details worden allerlei voorwerpen, personen en dieren geplaatst tussen karakteristieke gebouwen in de betreffende stad. Zo zijn het Empire State Building en de Brooklyn Bridge maar ook King Kong en een grote appel (Big Apple) te zien. Op straat lopen ook dino's, aangeklede dieren en fantasiewezens rond. Onder aan de pagina's staan in een witte balk zo'n veertig losse figuurtjes en voorwerpen die gezocht kunnen worden in de illustratie erboven. Rechts onder aan elke rechterpagina staan in een gekleurd kader steeds tien dezelfde personages afgebeeld die op elke illustratie te vinden zijn. Beide zoekopdrachten zijn voorzien van een instructie; verder is er geen tekst. Zevende reuze zoekboek, eerder verschenen delen over o.a. sprookjes, dieren, de stad en ook 'Doorheen de tijd'*. Gezien het grote formaat (bijna A3) ook zeer geschikt voor samen bekijken en benoemen. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463830188

Titel Mijn reuze zoekboek : reis door de wereld
Uniforme titel Mijn reuze zoekboek reis door de wereld
Auteur Julie Mercier
Secundaire auteur Gabriel Tafuni ; Paku" ; Chiara Nocentini ; Benjamin Bécue
Type materiaal Boek
Uitgave Kalmthout : Van Halewyck, [2019]
Overige gegevens 22 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 41 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans - Vertaling van: Cherche et trouve géant : villes du monde. - Paris : Editions AUZOU, (c)2018
ISBN 9789463830188
PPN 423637940
Thematrefwoord Stadsleven ; Reizen ; Zoekboeken
Taal Nederlands