Mijn groot raadselboek over dieren
Boek

Mijn groot raadselboek over dieren (2019)/ illustraties door Tiago Americo, oorspronkelijke hoofdredactie: Sophie Chanourdie

Bevat allerlei vragen over dieren die rondom het huis, in de zee, savanne en gekke dieren. Grote hardkartonnen uitgave met zo'n 150 kleine kleurrijke illustraties en evenzovele vragen. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Groot hardkartonnen prentenboek dat een eerste introductie geeft op dieren en hun leefwereld. Het is een ontdekkingstocht rondom de dieren dicht bij huis, in de zee, op de boerderij, op de savanne, gekke dieren enz. Acht dubbele pagina's rijk gevuld met tussen de 16 tot 20 cartoonachtige kleurenillustraties in verschillende formaten. De kleurrijke tekeningen zijn duidelijk met weinig details. Daarbij staan vragen, gericht aan de jonge doelgroep, om de verschillende dieren in hun eigen omgeving, spelenderwijs te herkennen en te benoemen. Bijvoorbeeld dat de hond een bot eet en slaapt in een hok, de mug prikt, de vogel slaapt in een nest en de rups verandert in een vlinder. Niet alle vragen zijn eenvoudig zoals hoe noemen we de baby van een walvis en hoe de wolf uit het noorden? Door de vragen wordt de informatie soms terloops al gegeven. De antwoorden staan onder aan de pagina, op een rijtje naast elkaar en met een plaatje. Grote uitgave (34 cm) stevig uitgevoerd met kartonnen bladzijden en twee afgeronde hoeken. Interactief en aansprekend voor de doelgroep, kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492616425

Titel Mijn groot raadselboek over dieren
Auteur Tiago Americo
Secundaire auteur Sophie Chanourdie
Type materiaal Boek
Uitgave [Mechelen] : Giraf Books, 2019
Overige gegevens 18 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 34 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans - Vertaling van: Mon grand imagier quiz des animaux. - Paris : Larousse, (c)2018
ISBN 9789492616425
PPN 423018957
Rubriekscode 592.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dieren
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dieren