Dossier 64
DVD

Dossier 64 purity of vengeance ([2019])/ instruktør Christoffer Boe

De Kopenhagense brigadier Carl Mørck en zijn team van de cold case-afdeling worden geconfronteerd met een vreselijke vorm van mensenrechtenschending die al een halve eeuw gaande is.

Recensie

Deense thriller uit 2018 van Christoffer Boe, gebaseerd op het vierde deel* van de serie Q van de Deense bestsellerauteur Jussi Adler-Olsen. Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas) is hoofd van afdeling Q van de Kopenhagense politie, die zich bezighoudt met onopgeloste moordzaken. Tijdens werkzaamheden in een oud appartement doen bouwvakkers een lugubere ontdekking: achter een valse wand vinden ze drie gemummificeerde lichamen rondom een tafel. Een vierde plaats aan tafel is nog leeg... Het spoor leidt Mørck en zijn vaste collega's Assad en Rose (Fares Fares en Johanne Louise Schmidt) naar Sprogø, een afgelegen eiland waar in de jaren 1950 en 1960 'eigenzinnige' meisjes in een instituut opgesloten werden, gedwongen gesteriliseerd en onderworpen aan wrede experimenten. Er wordt beweerd dat deze praktijken nog steeds doorgaan. Voor Afdeling Q is het een race tegen de tijd om nieuwe moorden te voorkomen. Dennis Harvey (variety.com) noemt de film onderhoudend, mooi gemaakt en goed geacteerd, maar ook sensationeel en op de grens van pulp en exploitatie: 'a lurid high-gloss potboiler'. In Denemarken is het een van de best bezochte Deense films aller tijden, nog iets meer dan de eerdere delen van de serie.

Specificaties

Deens | 5407003481679

Titel Dossier 64 : purity of vengeance
Uniforme titel Journal 64
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Christoffer Boe ; Fares Fares ; Nikolaj Lie Kaas ; Jussi Adler-Olsen
Type materiaal DVD
Uitgave [Gent] : Lumière, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (119 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Fares Fares, Nikolaj Lie Kaas, Johanne Louise Schmidt. - Deens gesproken, Frans nagesycnhroniseerd en ondertiteld, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op een boek van Jussi Adler-Olsen - Videoversie van de film: Denemarken : Zentropa, 2018 - Vervolg op: De noodkreet in de fles - Oorspronkelijke titel: Journal 64. - Alternatieve titel: Journal 64
ISBN 5407003481679
PPN 423604287
Genre thriller
Taal Deens

Relaties/Serie

Lumière crime films
Boek

Lumière crime films (2014-...)

vol.
Uitgeleend