Mrs Wilson
DVD

Mrs Wilson ([2019])/ directed by Richard Laxton

Wanneer in 1963 de man van Alison Wilson plotseling sterft, ontdekt ze dat hij ook met een andere vrouw getrouwd was. En werkte hij echt als spion voor MI6?

Recensie

Driedelig BBC-drama van Richard Laxton (Effie Gray; The night watch), gebaseerd op ware gebeurtenissen. In 1940 werkt Alison als secretaresse op het kantoor van MI6 en wordt verliefd op Alec Wilson. Na 22 jaar huwelijk sterft Alec aan een hartaanval en blijft ze achter met twee jonge kinderen. Alison is geschokt wanneer een vrouw bij haar aan de deur staat, die zegt dat ze Alecs vrouw is, Gladys Wilson (Elizabeth Rider). Om een schandaal te voorkomen besluiten de twee vrouwen samen te werken en Alisons kinderen niets te vertellen. Alison gaat op zoek naar de waarheid achter Alecs leven, maar het is moeijlijk waarheid en leugen uit elkaar te houden. Was Alec echt een spion, of een oplichter? Hij blijkt zelfs vier keer getrouwd te zijn. Ruth Wilson (Luther; The affair) speelt de rol van haar eigen grootmoeder, Ian Glen (Game of thrones) is haar grootvader. Katja de Bruin (VPRO Cinema 12-2-'19) schrijft: '(...) even tragisch als onvoorstelbaar levensverhaal (...) een ware sterrencast (...) Ruth Wilson is een uitzonderlijk begaafde actrice, die haar grootmoeder in Mrs. Wilson prachtig neerzet, maar de beste acteur uit de familie was vermoedelijk toch haar opa.' Genomineerd voor drie BAFTA Awards.

Specificaties

Engels | 8711983970601

Titel Mrs Wilson
Uniforme titel The Wilsons
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Richard Laxton ; Ruth Wilson ; Iain Glen ; Tim Crook
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Entertainment, [2019]
Overige gegevens 2 dvd-video's (3 × ongeveer 60 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Ruth Wilson, Iain Glen, Keeley Hawes, Fiona Shaw. - Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op het boek 'Secret lives of a secret agent: the mysteries of Alexander Wilson' van Tim Crook - Videoversie van de miniserie: Groot-Brittannië : Snowed-In Productions, (c)2018 - Oorspronkelijke titel: The Wilsons
ISBN 8711983970601
PPN 423584111
Genre biografie
Thematrefwoord Bigamie ; Spionnen
Taal Engels