Casper en Emma
DVD

Casper en Emma op jacht naar de schat ([2019])/ regie Arne Aurora Gossé, Arne Lindtner Næss

Casper en Emma (5) zijn met vakantie aan het strand. Ze vinden een kistje met een geheime boodschap. Zou er een schat verborgen zijn op het eiland? Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

De 5-jarige Casper en Emma zijn beste vriendjes en gaan samen naar de kleuterschool. In hun zevende bioscoopfilm* brengen ze met hun families de zomervakantie door in het strandhuis van opa: zwemmen, krabbetjes vangen, zandkastelen bouwen, kibbelen met Caspers grote zus. Op het strand vinden ze een kistje met daarin een geheimzinnige rebus. Het kistje is ruim zestig jaar geleden begraven door opa en Alfred, die toen de beste vriend van opa was. De kinderen snappen niet dat opa zijn vriend al zó lang niet meer heeft gesproken. Met steeds weer nieuwe aanwijzingen maken Casper en Emma een spannende zoektocht over het eiland, op zoek naar de schat. Hun knuffels, Mevrouw Konijn en Welpje, beleven alle avonturen mee. Dana Linssen (NRC 21-5-'19): '(...) De volwassen meekijker zal al snel in de gaten hebben dat de grootste schat het verhaal is dat opa zich over zijn eigen jeugdvriendschap herinnert. De film graaft niet diep, maar het is allemaal heel liefdevol. En dat is zeker voor de allerjongste kijkers vaak al meer dan genoeg.' Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8711983970564

Titel Casper en Emma : op jacht naar de schat
Uniforme titel Karsten og Petra p°a skattejakt Op jacht naar de schat Casper en Emma op jacht naar de schat
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Aurora Gossé ; Arne Lindtner Næss ; Oliver Dahl ; Alba Ørbech-Nilssen
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just4Kids, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 74 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Oliver Dahl, Alba Ørbech-Nilssen, Janne Formoe, Anna Celine Bredal. - Nederlands nagesynchroniseerd - Videoversie van de film: Noorwegen : Cinenord Kidstory, (c)2018 - Oorspronkelijke titel: Karsten og Petra p°a skattejakt
ISBN 8711983970564
PPN 423580639
Thematrefwoord Vriendschap ; Knuffels ; verborgen schatten
Taal Nederlands