Luister nooit naar je moeder
Boek

Luister nooit naar je moeder en andere wijze raad van belangrijke vrouwen ([2019])/ Kristien In 't Ven, Marloes De Vries, inhoudelijke redactie: Wendy Meulemans

Volg je eigen koers. Het maakt niet uit welke kleur je hebt. Lees deze en andere levenslessen en de verhalen van ruim zestig slimme vrouwen, die een bijdrage leverden aan de wereld als onder meer uitvinder, schrijver, klimaatactivist en wetenschapper. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hoog formaat boek, waarin de lezer in een fictief huis een bezoek brengt aan 63 intrigerende vrouwen uit heden en verleden (voornamelijk 20e eeuw). Ze bevinden zich in verschillende ruimtes in en om het huis. Op hun eigen manier leverden ze een bijdrage aan onze wereld als o.a. uitvinder, ontdekkingsreiziger, schrijver, filmregisseur, klimaatactivist en wetenschapper. Elke vrouw wil de lezer een wijze levensles meegeven, zoals nooit twijfelen, volg je hart, wees moedig, trek je niets aan van anderen, enz.. Er zijn heel bekende vrouwen (Maria Montessori, A.M.G. Schmidt, Greta Thunberg, Angela Merkel), maar de meesten zijn vrij onbekend. Al deze vrouwen hebben niet echt geluisterd naar hun moeders, omdat moeders het te goed voorhebben met hun kinderen en daarom te bang zijn. Per pagina wordt kort iets verteld over een wereldvrouw (met nationaliteit, geboorte- en eventueel sterfdatum). Bemoedigend boek, geschreven in een vlotte humorvolle stijl, opgefleurd met kleurrijke, met waterverf ingekleurde potloodtekeningen. Ruime bladspiegel. Inhoudsopgave en register ontbreken. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789401463027 | 107 pagina's

Titel Luister nooit naar je moeder : en andere wijze raad van belangrijke vrouwen
Auteur Kristien In-'t-Ven
Secundaire auteur Marloes De Vries ; Wendy Meulemans
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, [2019]
Overige gegevens 107 pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Tekst: Kristien In-'t-Ven, illustraties: Marloes De Vries
ISBN 9789401463027
PPN 424276364
Rubriekscode 903.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vrouwen; Historische personen ; Levenskunst
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Historische personen