Het grote knutselboek
Boek

Het grote knutselboek ([2019])/ vertaling [uit het Duits]: Janke Greving/Vitataal, stap-voor-stapillustraties: Ursula Schwab (behalve blz. 73 Armin Täubner) ; bewerking Nederlandse uitgave: Vitataal

Maak met papier, klei, (strijk)kralen en andere materialen bonte broches, gave muurhaken of een lavendelhart. Uitleg, stap voor stap, met enkele tekeningen. Met een kleurenfoto van elke knutsel en patronen. Met hulp vanaf ca. 6 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

'Het grote knutselboek' bevat ruim 70 ontwerpen in drie moeilijkheidsgraden. Hoewel dit nergens vermeld staat, kun je aan het roze omslag en de pastelkleurige opmaak afleiden dat de doelgroep meisjes is. Voor in het boek vind je 'tips en trucs': welk basismateriaal dient aanwezig te zijn en hoe gebruik je de verschillende technieken? Vervolgens staat bij elk ontwerp wat je nodig hebt, de stapsgewijze beschrijving en een kleurenfoto van het eindproduct. De benodigde sjablonen staan achterin. De leuke knutselideeën voor o.a. sieraden, huisdecoratie, lekkernijen en cadeautjes zijn geschikt voor kinderen van 6-12 jaar. Jammer is dat de teksten vaak te moeilijk zijn voor (een groot deel van) deze leeftijdsgroep. Daarbij staan ze ook in een klein lettertype. Ook de verduidelijkende (kleine) tekeningen die hier en daar worden gebruikt, zijn eerder gericht op volwassen begeleiders. Het is dan ook meer een uitgave, waarbij je hulp van een volwassene inroept als je met de knutselideeën aan de slag wilt gaan. Daarom zal het boek vooral onder begeleiding tot zijn recht komen, de ideeën zijn in elk geval leuk en origineel genoeg. Met hulp vanaf ca. 6 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045217567 | 112 pagina's

Titel Het grote knutselboek
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Janke Greving ; Ursula Schwab ; Armin Täubner
Type materiaal Boek
Uitgave Uithoorn : Karakter Uitgevers B.V., [2019]
Overige gegevens 112 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
ISBN 9789045217567
PPN 423001833
Rubriekscode 624.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Handenarbeid
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Handenarbeid