De familie Slotje
Boek

De familie Slotje ([2019])/ Marieke Van Hooff, met tekeningen van Henk van der Gugten ; liedjes: tekst en muziek: Marieke Van Hooff ; arrangementen: Steven Jacobs ; met de stemmen van Marieke van Hooff, Anneke van Hooff, Ivan Pecnik en Dieter Troubleyn

De familie Slotje lijkt een keurige slotenmakersfamilie. Maar 's nachts gebruiken ze hun slotenkennis voor iets heel anders: inbreken! Opa is kampioen maar dochter Sandy blijkt ook veel talent te hebben. Dertien grappige verhalen en dertien liedjes over de familie Slotje. Met cd. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.

Recensie

In dit boek zijn dertien verhalen en dertien liedjes gebundeld over de familie Slotje, op het eerste gezicht een keurige slotenmakersfamilie bestaande uit opa Slotje, papa en mama Slotje en dochter Sandy Slotje. 's Nachts gebruiken ze hun slotenkennis echter voor heel andere doeleinden... inbreken! Opa is kampioen en Sandy blijkt ongelooflijk getalenteerd te zijn. De cartooneske, vrolijk gekleurde illustraties, soms paginagroot, soms als detail naast de tekst passen perfect bij de humoristische verhalen. Sandy heeft duidelijk nog veel te leren als ze op school vertelt waar ze goed in is. Maar ook de volwassenen werken zich geregeld in de nesten, bijvoorbeeld als ze aangifte doen van diefstal in hun eigen huis. Politie over de vloer is natuurlijk geen goed idee. Soms is de humor wat al te flauw, maar de familie Slotje is vooral een innemende inbrekersfamilie met een verre van saai leven. Na ieder verhaal volgt een liedje dat aansluit bij het verhaal. Op de bijgevoegde mp3-cd staan alle verhalen als luisterversie, voorgelezen door diverse prettige stemmen, en de liedjes, grappig en vrolijk uitgevoerd met begeleiding van o.a. viool en piano. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059247307 | 140 pagina's

Titel De familie Slotje
Auteur Marieke Van Hooff
Secundaire auteur Henk van der Gugten ; Steven Jacobs
Type materiaal Boek
Uitgave [Mechelen] : Baeckens, [2019]
Overige gegevens 140 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm - mp3-cd
ISBN 9789059247307
PPN 424493365
Genre detectiveroman - verhalenbundel
Thematrefwoord Diefstallen ; Familie ; Voorleesboeken
Taal Nederlands