Ik & seks
Boek

Ik & seks het sekspositieve voorlichtingsboek voor jongeren (november 2019)/ Belle Barbé, met illustraties van Merel Corduwener

Hoe werkt mijn lichaam en hoe heb je seks die fijn is voor beiden? Vrijwel alle aspecten over seksualiteit komen aan bod zoals orïentatie en gender, je licaam, relaties, grenzen, veilige seks, masturberen en standjes. Met veel vlotte kleurenillustraties. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Compleet handboek voor jongeren over seksualiteit en hoe je daarvan kunt genieten. Deze mooi verzorgde uitgave bespreekt alle kanten van seksualiteit, op biologisch, psychologisch en sociaal vlak. Het eerste deel gaat over jezelf: zelfbeeld, seksuele oriëntatie en gender, biologische aspecten, hormonen, hygiëne en erogene zones. 'Ik & een ander' belicht alle mogelijke relatievormen, begin en einde van een relatie, grenzen en invloeden van de samenleving. Deel drie geeft een overzicht van de voor- en nadelen van alle anticonceptiemiddelen, zwangerschap en soa's. Het laatste deel draait om de vraag hoe je lekkere seks kunt hebben. Het behandelt de eerste keer, masturberen, seksuele technieken, voor- en nadelen van diverse standjes en seksspeeltjes. De vrij uitgebreide tekst (met wel veel titelkopjes) is toegankelijk, met een heldere, directe uitleg. De toon van het boek is op een prettige manier persoonlijk, respectvol en positief. Informatie wordt afgewisseld met praktische tips of oefeningen, opmerkingen van leeftijdgenoten, weetjes, een kritische rubriek en aansprekende kleurenillustraties. Vanaf ca. 15 t/m 25 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789402704334 | 196 pagina's

Titel Ik & seks : het sekspositieve voorlichtingsboek voor jongeren
Uniforme titel Ik en seks
Auteur Belle Barbe
Secundaire auteur Merel Corduwener
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : HarperCollins, november 2019
Overige gegevens 196 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789402704334
PPN 422933015
Rubriekscode 615.51
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Jongeren; Seksuele voorlichting ; Seksuele voorlichting; Jongeren
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Seksuele voorlichting