Hiep hiep fantazie
Boek

Hiep hiep fantazie ontdek jouw fantazierijk! ([2019])/ Mary Smits-van Osch, illustraties: Bonnie Bouman-van der Poel ; vormgeving: Manon Balfoort

Zazie droomt over een pratende vogel, Fantazievogel, die haar opdrachten geeft. Samen met haar vriendin en tweelingzus probeert ze de geheimen te ontrafelen. Ondertussen leren hun moeders meer open te staan voor dagdromen. Met recepten en collageachtige kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Zazie en Frederique zijn beste vriendinnen. Frederique heeft nog een eeneïïge tweelingzus Kathleen, die soms met hun mee mag spelen. Op een nacht droomt Zazie van een kleurrijke pratende vogel, die ze Fantazievogel noemt. Vanaf dat moment krijgt Zazie van de vogel opdrachten, die ze samen met Frederique probeert uit te voeren. Ze vertellen niets aan hun moeders over de vogel, maar ze vragen wel hun hulp bij een van de opdrachten. De opdracht is namelijk om de betekenis van het sprookje Doornroosje te achterhalen. Langzaam beginnen de moeders meer aandacht voor hun dochters te krijgen en vernieuwen ze de vriendschap met elkaar. De meiden gaan ondertussen ook op avontuur bij een bos in de buurt. De personages zijn nieuwsgierig en creatief, maar ze zijn ook nog onzeker en gauw bang. Door de Fantazievogel leren ze zichzelf en anderen meer waarderen. De vormgeving doet denken aan het 'mindful' magazine Flow. Verhaal is verdeeld over korte getitelde hoofdstukjes met elk een collageachtige kleurenillustratie. Tussendoor staan ook recepten, gedichten en mysterieuze nieuwsberichten, die het verhaal aanvullen. Mindfulness is eigenlijk het thema van dit boek. Bevat een lijst met inspiratiebronnen. Kleine druk. Ook geschikt voor moeders om samen met hun dochters vanaf ca. 8 jaar te lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789493059221 | 270 pagina's

Titel Hiep hiep fantazie : ontdek jouw fantazierijk!
Auteur Mary Smits-van Osch
Secundaire auteur Bonnie der Poel$ill$ Bouman-v der Poel ; manon Balfoort
Type materiaal Boek
Uitgave [Groningen] : Palmslag, [2019]
Overige gegevens 270 pagina's - gekleurde illustraties - 21 × 22 cm
ISBN 9789493059221
PPN 424113937
Genre sprookjes
Thematrefwoord Mindfulness ; sprookjesfiguren ; Voorleesboeken
Taal Nederlands