Frozen II
Boek

Frozen II de reis van Anna & Elsa [Makkelijk lezen] (2019)/ Nederlandse vertaling [uit het Engels]: Monique van Hest

Prinses Ella hoort een vreemde stem die haar roept. Wat wil die stem van haar? Samen met Anna, Kristoff, Olaf en Sven gaat ze op weg naar het noorden. AVI-E4. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

De karakters uit 'Frozen' (2013) beleven weer een avontuur. Prinsessen Elsa en Anna uit het land Arendelle willen weten waar hun vader Koning Agnarr ze vroeger over vertelde: een gevecht in het Betoverde Bos tussen het volk Northuldra en natuurgeesten. Elsa gaat een dwingende stem achterna richting het noorden en Anna, sneeuwpop Olaf, vriend Kristoff en rendier Sven gaan mee. Ze ontdekken o.a. een bedreiging voor hun koninkrijk ... Dit Frozen II verhaal van Disney, naar de gelijknamige animatiefilm (2019) is bewerkt voor kinderen met leesproblemen. De tekst met als illustratie de animatieafbeeldingen uit de film moet als leesstof moeilijke lezers enthousiasmeren en prikkelen. Door de korte zinnen, steeds op een nieuwe regel, een schreefloze letter, de uitleg van moeilijke woorden (achterin) en de eventuele verhaalvoorkennis (door het zien van de film), komt men aan de leesproblematiek tegemoet. Struikelblokken blijven er genoeg: ingewikkelde verhaallijn, drukke tekstachtergrond, vreemde namen, woorden als 'neplach', 'waggelt', 'zwiept'. Ook het verhaal van de eerste film verscheen in de serie 'Makkelijk lezen met Disney'* (2018). AVI-E4. Zelf lezen voor Disney-fans vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048737048

Titel Frozen II : de reis van Anna & Elsa [Makkelijk lezen]
Uniforme titel Disney Frozen II Disney Frozen 2 De reis van Anna & Elsa De reis van Anna en Elsa
Instelling /Disney Enterprises
Secundaire auteur Monique van Hest
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Tilburg : Zwijsen, 2019
Overige gegevens 98 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Presentatie boven titel: Disney. - Colofon vermeldt: (c)Disney Enterprises, Inc. - Tekst opgemaakt in een dyslexie lettertype - Vertaling van: Frozen2: an adventure north
ISBN 9789048737048
PPN 422794708
Genre sprookjes
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Makkelijk lezen met Disney
Boek

Makkelijk lezen met Disney (2018-...)

vol.
Uitgeleend