Super Snavel
Boek

Super Snavel ([2019])/ Tracey Corderoy, Tony Neal, vertaling [uit het Engels]: Ellen Hosmar ; redactie en productie: Vitataal

Beer en Hamster schaffen het Super-Bed, Super-Bad en Ontbijt-apparaat aan, die Super Snavel ze weet aan te smeren. De vraag is of ze die spullen nodig hebben? Prentenboek met harmonieuze kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Beer en Hamster kijken tevreden televisie totdat de ooievaar Super Snavel verschijnt in een reclame over een Super-Snurk-Giga-Bed. Beer vindt het onzin, maar gaat 's nachts toch twijfelen. Beer nodigt Super Snavel uit en door zijn babbeltruc koopt Beer niet alleen een nieuw bed, maar ook een Super-Turbo-Bubbel-Bad en een Krok-de-Luxe Ontbijt-apparaat. Het huis wordt voller en Hamster wordt weggedrukt. Beer beseft tijdens zijn reis in de Vakantieraket dat hij Hamster mist. De grappige afbeeldingen in verschillende formaten tonen de impact van de aankopen en de emoties van de personages. Het glanzende paper versterkt het idee van een reclamefolder. Het harmonieuze kleurenpalet is een mooie tegenhanger van de schreeuwerige Super Snavel, die van 's ochtends tot 's avonds in zijn busje toert (op de schutbladen te zien). Het Piggelmee-effect van het verhaal biedt ruimte om met kleuters te praten over blij zijn met wat je hebt, consuminderen en de invloed van reclame. Dit smaakt naar meer vertalingen van de prentenboeken van Tracey Corderoy en Tony Neal. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048318025

Titel Super Snavel
Auteur Tracey Corderoy
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Tony Neal ; Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2019]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: Sneaky Beak. - London : Little Tiger Group, 2019
ISBN 9789048318025
PPN 422755982
Thematrefwoord Vriendschap ; Hebzucht ; Recycling
Taal Nederlands