Held
Boek

Held (januari 2020)/ Michael Grant, vertaling [uit het Engels] Erica van Rijsewijk

Sinds de koepel op Perdido Beach verdween, lopen er monsterachtige mensen met superkrachten rond. De leden van de Rockborn Gang zijn echter ook druk met slechte mutanten, zeker als New York wordt geraakt door een door aliens gëinfecteerde rots. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een futuristische young adult-roman met herkenbare elementen. De schrijver heeft ook voor dit laatste deel van de reeks, na 'Rivaal'* (2019), flink wat inspiratie opgedaan van superhelden-collectieven als de X-Men en de Avengers. De lezer wordt wederom meegevoerd met de pogingen van een groep gemuteerden met speciale krachten, die zichzelf de Rockborn gang noemen, om de wereld te redden van gemuteerden met slechte intenties. Oude bekenden en nieuwe helden worden in dit boek gecombineerd in een wat trage tocht naar een anticlimactisch eind. Alhoewel de karakters genoeg achtergrond hebben en dankzij hun gebreken sympathiek genoeg moeten zijn, werkt het net niet. Gebeurtenissen zijn bij vlagen meer dan onrealistisch en onverklaarbaar, al kan dit gedeeltelijk verklaard worden na de laatste hoofdstukken - waarin alle gebeurtenissen in de reeks een soort Inception of Matrix-achtige droomwereld blijken te zijn. Juist hier laat de schrijver de lezers hangen in een doen-ze-het-of-doen-ze-het-niet dilemma. Ook de verklarende schrijfstijl, die weinig beelden oproept, maakt het een lastig te doorgronden geheel. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789402704457 | 448 pagina's

Titel Held
Auteur Michael Grant
Secundaire auteur Erica van Rijsewijk
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : HarperCollins, januari 2020
Overige gegevens 448 pagina's - 22 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: Wat doe je als iedereen denkt dat je een held bent? - Vertaling van: Hero. - New York : HarperCollins Publishers LLC, 2019
ISBN 9789402704457
PPN 422933090
Genre science-fiction
Thematrefwoord Overleven ; Meteoren
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Gone [Nederlands]
Boek

Gone [Nederlands] (2008-...)

vol.
Uitgeleend
Michael Grant