Geen kunst aan!
Boek

Geen kunst aan! ([2019])/ Jennifer L. Holm & Matthew Holm, vertaling [uit het Engels]: Marjolein Algera

Pippa vindt het nog niet altijd even leuk in de brugklas. Sommige vakken vindt ze maar stom en saai. Ze heeft wel veel zin in het uitstapje naar een museum in de grote stad! Durven Pippa en Peggy ook stiekem te gaan shoppen, net als de populaire Felicia? Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Muis Pippa zit in de brugklas en dat valt niet altijd mee. Ze vindt veel vakken stom en/of saai en ook zijn haar klasgenoten niet allemaal even aardig. Ze verheugt zich wel op het uitstapje dat ze gaan maken: naar het museum in de grote stad! Maar de excursie pakt heel anders uit als de populaire meiden er stiekem vandoor gaan om een dagje te shoppen. Pippa en haar vriendin Peggy gaan ze achterna maar verdwalen al snel. Ze vinden een katje dat ze Pizza Kitty noemen en proberen haar terug te brengen naar haar eigenaar. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Lukt het om op tijd terug te zijn bij het museum? De personages zijn allemaal dieren, maar dat vergeet je snel door de menselijke reacties en situaties. Door de ruime bladspiegel blijft de vormgeving rustig terwijl er toch veel gebruik gemaakt wordt van tekeningen, lijstjes, vetgedrukte woorden en hoofletters. De talloze cartoonachtige zwart-witillustraties maken het vlotte verhaal nóg speelser. Derde deel in de serie 'Brugpieper: geheimen uit het kluisje', dat volgt op 'Eerste jaar, draaien maar!' (2018) en 'Verkeerd verbonden' (2019)*. Humoristisch verhaal voor kinderen vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026150302 | 199 pagina's

Titel Geen kunst aan!
Auteur Jennifer L. Holm
Secundaire auteur Matthew Holm ; Marjolein Algera
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij De Fontein Jeugd, [2019]
Overige gegevens 199 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: School-tripped. - New York : Random House for Young Readers, (c)2019. - (Babymouse : tales from the locker ; book 3)
ISBN 9789026150302
PPN 423039725
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Schoolleven ; Brugklassen ; Spijbelen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Brugpieper
Boek

Brugpieper geheimen uit het kluisje (2018-...)

vol. 3
Uitgeleend
Jennifer L. Holm