Klauwen thuis!
Boek

Klauwen thuis! ([2019])/ Mark Parisi, vertaling [uit het Engels]: Marjolein Algera en Anne Douqué ; omslagafbeelding en illustraties: Mark Parisi

Rik is een ondernemende, chaotische jongen. Situaties begrijpt hij vaak totaal verkeerd. Dan vindt hij een stuk van een bladzijde uit het dagboek van zijn zus. Wat, is hij een weerwolf? Rik gaat op onderzoek uit. Met veel stripachtige zwart-witte illustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wanneer Rik het dagboek van zijn zus in handen krijgt, doet hij een schokkende ontdekking: zijn zus denkt dat hij een weerwolf is! Rik gelooft het meteen, en ziet in alles bewijs van zijn weerwolfschap. Al met al heeft hij zeker elf weerwolfsymptomen. Rik is vastbesloten zijn familie en vrienden tegen zichzelf te beschermen, op geheel eigen wijze... Het verhaal is met humor en vaart geschreven, en elke hoofdstuktitel is een grappige verwijzing naar bekende liedjes ('Ik verscheurde je foto', 'Harder dan ik rennen kan'). Op het omslag wordt het boek aangeprezen door de auteur van 'Het leven van een loser'. Qua stijl doet dit boek erg denken aan Kinneys werk. De graphic novel heeft weinig tekst en veel grappige, stripachtige zwart-witillustraties met daarin tekstballonnen. Hierdoor is het ook zeer geschikt voor kinderen die niet makkelijk of niet graag lezen. Hoewel het boek 253 pagina's heeft, vliegt de lezer er eenvoudig doorheen. Vertaling van 'Marty Pants : Keep your paws off!' . Tweede deel in de serie 'Slimme Rik', eerder verscheen 'Niet openen!'*. Voor liefhebbers van boeken als 'Het leven van een loser' en 'Niek de Groot', vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026148156 | 255 pagina's

Titel Klauwen thuis!
Auteur Mark Parisi
Secundaire auteur Marjolein Algera
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij De Fontein Jeugd, [2019]
Overige gegevens 255 pagina's - zwart-wit illustraties - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Keep your paws off! - New York : Harper, 2017. - (Marty Pants ; 2)
ISBN 9789026148156
PPN 423039687
Genre humoristische roman
Thematrefwoord Weerwolven ; Fantasie ; Dagboeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Slimme Rik
Boek

Slimme Rik (2019-...)

vol. 2
Uitgeleend
Mark Parisi