Het mysterie van de zwarte bloem
Boek

Het mysterie van de zwarte bloem ([2019])/ Anna Ruhe, met illustraties van Claudia Carls ; vertaald uit het Duits door David Orthel

Lucie (13, ik-persoon) runt samen met haar buurjongen Mats en broertje Benno de magische apotheek, in een verborgen ruimte onder hun huis. Dan wordt het onmisbare meteoorpoeder gestolen. Lucie en haar vrienden gaan op onderzoek uit, maar krijgen te maken met een gevaarlijk geheim genootschap. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De 13-jarige Lucie (ik-persoon) runt samen met haar leuke buurjongen Mats, broertje Benno en Hanne de magische apotheek die onder hun huis verborgen ligt. Er dreigt gevaar als de ontslagen tuinman er met het onmisbare meteoorpoeder vandoor gaat. Lucie en haar vrienden gaan op onderzoek uit, maar het genootschap van eeuwigen waarmee ze te maken krijgen, blijkt erg gevaarlijk te zijn. Lucie is de ik-verteller van dit spannende tweede deel van 'De magische apotheek', over een apotheek waarin geuren met magische kracht worden ontwikkeld. Het is los te lezen, maar leuker is om met deel één, 'Er hangt een geheim in de lucht'* (2019), te beginnen. De hoofdpersonages zijn sympathiek en er ontstaat veel spanning door de vraag wie er te vertrouwen is. Lucie ontwikkelt zich van een verlegen meisje tot iemand die in haar kracht gaat staan. De ruime bladspiegel, grote letters en zwierige zwart-witillustraties en decoratieve bloempatronen maken het boek gemakkelijk leesbaar. Het verhaal heeft een afgerond einde, maar een vervolgdeel staat gepland. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000368006 | 275 pagina's

Titel Het mysterie van de zwarte bloem
Auteur Anna Ruhe
Secundaire auteur Claudia Carls ; David Orthel
Type materiaal Boek
Uitgave [Houten] : Van Holkema & Warendorf, [2019]
Overige gegevens 275 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Die Duftapotheke : das Rätsel der schwarzen Blume. - Würzburg : Arena Verlag, 2018
ISBN 9789000368006
PPN 423051040
Genre sprookjes
Thematrefwoord Parfums ; Magie ; Diefstallen ; Zoektochten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De magische apotheek
Boek

De magische apotheek (2019-...)

vol. 2
Uitgeleend
Anna Ruhe