De uitvinding van de computer
Boek

De uitvinding van de computer ([2019])/ Lucy Beevor, vertaling [uit het Engels]: Monique Bakker ; redactie: Anne Firet ; eindredactie: Hiskia Peters

Vroeger hadden mensen geen computers. Lees van alles over de geschiedenis van de computer, de werking van een computer, welke uitvinders en wetenschappers aan de ontwikkeling hebben bijgedragen en moderne ontwikkelingen. Met foto's en andere illustraties in kleur en zwart-wit. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Kinderen kunnen zich een leven zonder computers niet meer voorstellen. Hoe hebben de computers zich in de loop der jaren ontwikkeld? Behalve uitgebreide aandacht voor de geschiedenis komt in vijf hoofdstukken aan bod: de werking van een computer, welke uitvinders en wetenschappers aan de ontwikkeling hebben bijgedragen en moderne ontwikkelingen. Ook de veiligheid en het formaat van computers, ze worden steeds kleiner, komen langs. De teksten in een opvallend grote letter worden aangevuld met kleurenfoto's en weetjes, al dan niet in kaders. De lichtgrijze bladspiegel, 'ringbandafdrukken' in de naad en de 'schetsen' aan de onderrand van de bladzijden geven het boek de uitstraling van een notitieboek. De bladspiegel oogt rustig. Moeilijke woorden zijn vetgedrukt en worden onder aan de pagina's uitgelegd. Achterin zijn opgenomen een tijdlijn, woordenlijst, tips voor boeken en websites met filmpjes, een register en in het kader 'en nu jij' een drietal vragen ter verwerking van de stof. Veel boeken over dit thema zijn er niet. Interessante uitgave voor o.a. het vak techniek in het basisonderwijs en in de onderbouw van het vmbo. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463415170 | 32 pagina's

Titel De uitvinding van de computer
Auteur Lucy Beevor
Secundaire auteur Monique Bakker ; Anne Firet
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: The invention of the computer. - Capstone Global Library Ltd., (c)2018. - (World changing inventions)
ISBN 9789463415170
PPN 423151096
Rubriekscode 520.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Computers; Geschiedenis
PIM Rubriek Computers
PIM Trefwoord Computers

Relaties/Serie

Uitvindingen en vooruitgang
Boek

Uitvindingen en vooruitgang (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Lucy Beevor