De uitvinding van de telefoon
Boek

De uitvinding van de telefoon ([2019])/ Lucy Beevor, vertaling [uit het Engels]: Monique Bakker ; redactie: Anne Firet ; eindredactie: Hiskia Peters

Het is tegenwoordig heel gewoon op een smartphone op zak te hebben. Hoe was dat vroeger, hoe communiceerden mensen toen? Lees van alles over de geschiedenis van de telefoon, welke uitvinders en wetenschappers daaraan hun steentje hebben bijgedragen. Met foto's en andere illustraties in kleur en zwart-wit. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Je kunt het je nu vast niet voorstellen: leven zonder telefoon. Maar vroeger was dat toch echt het geval, wilde je iemand iets vertellen dan ging je naar diegene toe of schreef je een brief. In de 19e en 20e eeuw zijn onze communicatiemiddelen enorm veranderd, van postkoets en telegraaf gingen we naar telefoons en smartphones. Welke uitvinders en wetenschappers bijgedragen hebben aan de ontwikkeling van de telefoon, hoe telefoons werken en hoe belangrijk ze voor ons zijn lees je in dit boek. Duidelijke, verhalende teksten worden aangevuld met kleurenfoto's en weetjes al dan niet in kaders. De zeer lichtgrijze bladspiegel, 'ringbandafdrukken' in de naad en de schetsen aan de onderrand geven het boek de uitstraling van een notitieboek. Door het kleurgebruik, paars, groen en zwart, oogt de bladspiegel rustig. Moeilijke woorden zijn dikgedrukt en worden in aparte kadertjes op dezelfde pagina, onderaan, uitgelegd. Achterin vind je een tijdlijn, woordenlijst, verwijzingen naar boeken en websites voor meer informatie, het register en in het kader 'en nu jij' een drietal vragen ter verwerking van de stof. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463415187 | 32 pagina's

Titel De uitvinding van de telefoon
Auteur Lucy Beevor
Secundaire auteur Monique Bakker ; Anne Firet
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: The invention of the thelephone. - Capstone Global Library Ltd., (c)2018. - (World changing inventions)
ISBN 9789463415187
PPN 42315110X
Rubriekscode 376.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Telefonie; Geschiedenis
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Telefonie

Relaties/Serie

Uitvindingen en vooruitgang
Boek

Uitvindingen en vooruitgang (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Lucy Beevor