De uitvinding van de televisie
Boek

De uitvinding van de televisie ([2019])/ Lucy Beevor, vertaling [uit het Engels]: Monique Bakker ; redactie: Anne Firet ; eindredactie: Hiskia Peters

Vroeger hadden mensen geen televisie. Hoe vermaakten ze zich toen? Lees van alles over de geschiedenis van de televisie, de werking ervan, welke uitvinders en wetenschappers aan de ontwikkeling hebben bijgedragen en moderne ontwikkelingen. Met foto's en andere illustraties in kleur en zwart-wit. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Kinderen kunnen zich een leven zonder films e.d. via, in dit geval de televisie, niet meer voorstellen. Maar vroeger was dat toch echt het geval. In de 19e en 20e eeuw zijn onze communicatiemiddelen enorm veranderd, rond 1895 werd de radio uitgevonden en werden de eerste films gemaakt. In vijf hoofdstukken is aandacht voor de geschiedenis, de werking van de televisie, welke uitvinders en wetenschappers aan de ontwikkeling hebben bijgedragen en moderne ontwikkelingen als digitale tv, hd-tv en programma's kijken op je pc en smartphone. De teksten in een opvallend grote letter worden aangevuld met kleurenfoto's en weetjes, al dan niet in kaders. De lichtgrijze bladspiegel, 'ringbandafdrukken' in de naad en de 'schetsen' aan de onderrand van de bladzijden geven het boek de uitstraling van een notitieboek. De bladspiegel oogt rustig. Moeilijke woorden zijn vetgedrukt en worden onder aan de pagina's uitgelegd. Achterin zijn opgenomen een tijdlijn, woordenlijst, tips voor boeken en websites met filmpjes, een register en in het kader 'en nu jij' een drietal vragen ter verwerking van de stof. Veel boeken over dit thema zijn er niet. Interessante uitgave, o.a. voor het vak techniek in het basisonderwijs en in de onderbouw van het vmbo. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463415194 | 32 pagina's

Titel De uitvinding van de televisie
Auteur Lucy Beevor
Secundaire auteur Monique Bakker ; Anne Firet
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: The invention of the television. - Capstone Global Library Ltd., (c)2018. - (World changing inventions)
ISBN 9789463415194
PPN 423151118
Rubriekscode 095
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Televisie; Geschiedenis
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Televisie

Relaties/Serie

Uitvindingen en vooruitgang
Boek

Uitvindingen en vooruitgang (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Lucy Beevor