Verhalen over kinderen die anders durven te zijn
Boek

Verhalen over kinderen die anders durven te zijn ([2019])/ Ben Brooks, illustraties door Quinton Winter ; vertaling [uit het Engels]: Maaike van der Rijst ; redactie en productie: Vitataal

Wel eens gehoord van Andrea Bocceli, Bjork, Andy Warhol en Sally Ride? Maak kennis met honderd beroemde en ook onbekende meisjes en jongens, vrouwen en mannen die bijzondere dingen bereikten door zichzelf te zijn. Met kleurrijke portrettekeningen. Vanaf ca. 12 t/m 15 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    8-14 jaar - 2e verd. - Denken en Dromen - Geschiedenis HISTORISCHE PERSONEN BROO

Recensie

Opvolger van de internationale bestseller 'Verhalen over jongens die anders durven te zijn'* (2019). In dat boek staan honderd inspirerende verhalen en tekeningen over wereldberoemde en onbekende jongens uit heden en verleden. Het laat zien dat het voor jongens ook goed is om kwetsbaar, introvert en gevoelig te zijn. De mannen zijn een rolmodel voor veel jongens die worstelen met hun identiteit. Dit nieuwe boek is op dezelfde manier samengesteld. Weer honderd verhalen, dit keer over meisjes en jongens, die bijzondere dingen hebben bereikt door zichzelf te zijn. Allemaal krijgen ze twee bladzijden; op de ene pagina staat een verhaal geschreven door Ben Brooks over wat deze man of vrouw zo bijzonder maakt en op de andere pagina een kleurenillustratie. Quinton Winter weet met trefzekere pennenstreken, in een cartoonachtige stijl de bijzondere kenmerken van iedereen neer te zetten. Bekende namen die in dit boek aan bod komen, zijn: zanger Andrea Bocelli, de IJslandse zangeres Björk en de minder bekende zijn bijvoorbeeld Jessica Cox, die zonder armen werd geboren en haar vliegbrevet haalde, en Koreaanse boogschieter Kom Soo-Nyung. Vrij beknopte verhalen, maar inspirerend. Er komen geen Nederlandse personen aan bod. Vanaf ca. 11 t/m 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048318001 | 207 pagina's

Titel Verhalen over kinderen die anders durven te zijn
Auteur Ben Brooks
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Quinton Winter ; Maaike van der Rijst
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2019]
Overige gegevens 207 pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Vertaling van: Stories for kids who dare to be different. - Quercus Editions Ltd., 2018
ISBN 9789048318001
PPN 422755966
Rubriekscode 903.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Historische personen; Verhalen
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Historische personen