Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Superkrachten voor je hoofd
Boek

Superkrachten voor je hoofd oftewel mindgym voor kids : 15 skills waar je gelukkig van wordt ([2019])/ Wouter de Jong, met illustraties van Hein de Kort

Hoe zet je je piekerknop uit? En hoe ga je om met irritante mensen en pesters? Lees hoe je kunt omgaan met superkrachten als boosheid, bangheid en bedroefdheid. Met mindfulness-oefeningen en 'challenges' met o.a. ouders. Bevat grappige stripachtige illustraties in grijstinten. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Uitdagend doeboek, waarin kinderen op speelse wijze leren weerbaarder te worden door hun mentale superkrachten te trainen. Het staat vol leuke experimenten en (invul)opdrachten, feiten en tips die meer zelfvertrouwen geven en veel leren over emoties, gewoonten, gedachten en omgaan met onaangename ervaringen. Zo is er onder meer een hoofdstuk over aandacht, fantasie, boos- en bangheid, verdriet, afleiding, schaamte en daadkracht. Met rake typeringen en voorbeelden die kinderen zullen aanspreken en begrijpen. Ook de oefeningen en 'challenges' met de ouders zijn toegankelijk. De stijl van de auteur is prikkelend en uitdagend, ongedwongen en grappig. Met hier en daar een komisch citaat, anekdotes, een beloningssysteem en een 'saai stukje voor de ouders'. Ook de humoristische striptekeningen in grijstinten geven iets extra's aan het geheel. Hoewel de bladspiegel vrij druk is, zijn de vijftien hoofdstukken overzichtelijk ingedeeld, met steeds dezelfde opbouw, verlevendigd met kaders en titels in rood, roze en zwart. Zie www. mindgymvoorkids.nl voor o.a. de mindgym titelsong en audio-opnames. Voor volwassen verscheen 'Mindgym work-outs'* (2019). Leerzaam, eigentijds en aantrekkelijk. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492493804 | 157 pagina's

Titel Superkrachten voor je hoofd : oftewel mindgym voor kids : 15 skills waar je gelukkig van wordt
Auteur Wouter de Jong
Secundaire auteur Hein de Kort
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Maven Publishing, [2019]
Overige gegevens 157 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave
ISBN 9789492493804
PPN 422920541
Rubriekscode 415.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Mindfulness; Kinderen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Mindfulness