Maansondes
Boek

Maansondes ([2019])/ Allan Morey, vertaling [uit het Engels]: Djim Roebers ; eindredactie en bewerking: Mary Waaijer

Wat is een maansonde en hoe zien ze eruit? Lees ook waarvoor hij wordt gebruikt. Met grote kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wat zijn maansondes en wat doen ze in de ruimte? Dit deel in de serie 'Techniek in de ruimte'*, gaat over maansondes, onbemande apparaten die de maan verkennen, foto's maken van het maanoppervlak en bodemmonsters verzamelen en bestuderen. In 2009 vond een sonde sporen van water op de maan, wetenschappers onderzoeken nu of het mogelijk is om op de maan te leven. Driekwart van de spreads zijn gevuld met kleurenfoto's van het heelal met maansondes e.d. In witte kaders staan korte stukken tekst in een groot lettertype, korte zinnen en met lettergreepstreepjes bij samengestelde woorden. Dit alles zorgen ervoor dat de tekst makkelijk te lezen is. Moeilijke woorden zijn dikgedrukt en op te zoeken in de verklarende woordenlijst achterin het boek. Extra weetjes en toelichtingen staan verspreid over de pagina in groene kaders. Een woordenlijst, register en verwijzingen naar boeken en websites sluiten het boek af. Het boek heeft het keurmerk Makkelijk lezen en is derhalve ook geschikt voor moeizame lezers. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463415514 | 24 pagina's

Titel Maansondes
Auteur Allan Morey
Secundaire auteur Djim Roebers ; Mary Waaijer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Lunar probes. - Bellwether Media, Inc., (c)2018. - (Space tech)
ISBN 9789463415514
PPN 423150960
Rubriekscode 659.85
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Maanreizen
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Ruimtevaart

Relaties/Serie

Techniek in de ruimte
Boek

Techniek in de ruimte (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Allan Morey