Ruimtestation ISS
Boek

Ruimtestation ISS ([2019])/ Allan Morey, vertaling [uit het Engels]: Djim Roebers ; eindredactie en bewerking: Mary Waaijer

Wist je dat er een ruimtestation in de ruimte is gebouwd? Lees wie hem bouwden, hoe ze dat deden en waarvoor hij wordt gebruikt. Met grote kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het internationale ruimtestation ISS staat centraal in dit deel uit de serie 'Techniek in de ruimte'*. Een paar landen hebben deze grote satelliet in de ruimte gebouwd en astronauten doen hier onderzoek. Daarnaast wordt ingegaan op o.a. de onderdelen van ISS en de missies. Driekwart van een spread bestaat uit een kleurenfoto van het heelal met beelden van ISS en astronauten aan het werk. Daarin staan twee basisteksten van zo'n vier tot zes vrij korte zinnen. Ze zijn opgenomen in een wit vlak. De teksten in vrij grote letters zijn vrij toegankelijk. Moeilijke woorden zijn vetgedrukt en worden kort uitgelegd in de woordenlijst achterin. Toelichtingen en extra weetjes staan in paarse kleurvlakken verspreid over de pagina's. Afgesloten wordt met een verklarende woordenlijst, register en tips naar andere boeken en websites. Boeken in deze serie hebben het keurmerk Makkelijk Lezen, dus geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463415545 | 24 pagina's

Titel Ruimtestation ISS
Auteur Allan Morey
Secundaire auteur Djim Roebers ; Mary Waaijer
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Schoolsupport, [2019]
Overige gegevens 24 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: The International Space Station. - Bellwether Media, Inc., (c)2018. - (Space tech)
ISBN 9789463415545
PPN 423150995
Rubriekscode 659.85
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen ISS
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Ruimtestations

Relaties/Serie

Techniek in de ruimte
Boek

Techniek in de ruimte (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Allan Morey