De middeleeuwen
Boek

De middeleeuwen wat en #hoedan ([2020])/ Jonathan W. Stokes, geïllustreerd door Xavier Bonet ; vertaling [uit het Engels]: Anne Douqué

Zin om de middeleeuwen te bezoeken? Ga op tijdreis via Chrono BV. en trek met je ezelkar door Europa om de Goten en Hunnen te zien vechten of met de Vikingen op rooftocht te gaan. Zou je het overleven? Reisgids met veel grappige weetjes en stripachtige illustraties in oranje/bruin. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Zin om de middeleeuwen te bezoeken? Ga op tijdreis via Chrono BV. Zorg voor de juiste uitrusting, bijvoorbeeld een ezelkar, trek smerige lompen aan en bespuit jezelf met anti-Vikingspray. Klaar voor vertrek! Zin in een stammenstrijd? Reis naar de vroege middeleeuwen waar je de Goten en de Hunnen het Romeinse rijk met de grond gelijk ziet maken. Een lekkere slachting kun je ook meemaken tijdens de veroveringstochten van Karel de Grote. Op rooftocht gaan met de Vikingen is zeker avontuurlijk maar die werden na een aantal eeuwen nogal gezapig. Ze waren zo rijk geworden dat ze op de troon konden plaatsnemen. Terwijl we op reis zijn, leren we dus heel wat van de middeleeuwse geschiedenis en ook nog op een grappige en luchtige manier. Toch is er ook wel wat aan te merken. We gaan al zappend door de geschiedenis. De algemene teksten zijn meestal in moeilijkere taal geschreven dan de speciale teksten in de kaders. Met stripachtige illustraties en opmaak met oranje-bruine steunkleur. Een grappig geïllustreerde tijdlijn om het overzicht te houden, had niet misstaan. Desondanks een humoristisch en verrassend boek over de middeleeuwen. Deel uit de reeks 'Handboek voor historiehoppers' waarin al delen over het oude Griekenland en oude Rome* verschenen. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026150241 | 157 pagina's

Titel De middeleeuwen : wat en #hoedan
Auteur Jonathan W. Stokes
Secundaire auteur Xavier Bonet ; Anne Douqué
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Uitgeverij De Fontein Jeugd, [2020]
Overige gegevens 157 pagina's - zwart-wit illustraties, met gele steunkleur - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: The thrifty guide to medieval times. - Viking, (c)2019. - (A handbook for time travelers)
ISBN 9789026150241
PPN 423039709
Rubriekscode 925
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Middeleeuwen
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Middeleeuwen

Relaties/Serie

Handboek voor historiehoppers
Boek

Handboek voor historiehoppers (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Jonathan W. Stokes