Het geheime leven van dieren
Boek

Het geheime leven van dieren op ontdekkingsreis door de natuur ([2020])/ Peter Wohlleben, vertaling [uit het Duits]: Martine Letterie ; illustraties: Stefanie Reich

Een boswachter vertelt over de vele dieren die hij tegenkwam in het bos. Wist je dat mieren vergeet-me-nietjes zaaien? En dat sommige dieren soms bang zijn? Met proefjes, quizzen, tips voor natuuractiviteiten en veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Na 'Het verborgen leven van bomen voor kinderen'* (2018) maakte boswachter Peter Wohlleben dit boek. Hij neemt kinderen mee op ontdekkingsreis door de natuur in de eigen omgeving en iets verder. Het boek (bijna A4-formaat) bevat veel gekleurde natuurfoto's en tekeningen met een lieve uitstraling. In kleine tekstkaders staan weetjes, meerkeuzevragen en zowel bekende als nieuwe natuuractiviteiten. Kinderen die al meerdere natuurboeken hebben gelezen, weten vast wel hoe ze zaadbommen of een insectenhotel kunnen maken. Dit wordt ook in dit boek uitgelegd. Nieuw is bijvoorbeeld de wat-ervaart-een-schuwe-mees-test, deze test stimuleert kinderen om goed waar te nemen. Wohlleben vertelt graag over dieren en geeft daarom regelmatig rondleidingen in zijn bos in de Eifel in Duitsland. Ook op papier kan hij zijn enthousiasme over het dierenleven goed overbrengen. Hij vertelt over hele kleine dieren, die je alleen met een microscoop kunt zien, en over grote dieren. Het is alsof je met een rondleiding meedoet. De vele kleurenfoto's van kinderen en Wohlleben zelf versterken dat gevoel. Met weetjes, proefjes en quizzen. Bevat een uitgebreide inhoudsopgave, geen register. Een fijn en leerzaam boek voor kinderen die graag lezen en van de natuur houden. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021680033 | 125 pagina's

Titel Het geheime leven van dieren : op ontdekkingsreis door de natuur
Auteur Peter Wohlleben
Secundaire auteur Martine Letterie ; Stefanie Reich
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ploegsma, [2020]
Overige gegevens 125 pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: Weisst du wo die Tiere wohnen? - Hamburg : Verlag Friedrich Oetinger GmbH, (c)2019
ISBN 9789021680033
PPN 42294145X
Rubriekscode 592.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dieren
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dieren