Byzantijnse voetreis
Boek

Byzantijnse voetreis een verslag in dertien brieven ([2019])/ Gerhard Lentink

Verslag in dertien brieven van de voetreis door de Dordtse kunstenaar in 2015 van Potenza in Zuid-Italie, via Albanie, Athene, Chlos en Izmir naar Istanbul over het grondgebied van het voormalige Byzantijnse Rijk, een reis langs de bronnen van de Europese beschaving.

Aanwezigheid

Recensie

De Dordtse kunstenaar Lentink (maker van monumentale houten beelden) liep in 2015 van Zuid-Italië via Albanië, Griekenland en Turkije naar Istanboel. Een reis van ruim 2800 km langs het culturele erfgoed van het Byzantijnse rijk. Dit vanwege zijn interesse in de bronnen van de Europese beschaving. Zijn verslag bestaat uit bundelingen van (bij thuiskomst geredigeerde) dagelijkse brieven aan zijn vriendin, aangevuld met noten en kaderteksten over de Byzantijnse geschiedenis en andere culturele wetenswaardigheden waar hij onderweg tegenaan liep. Het doorlopende brievenverslag is te lezen als een dagelijkse routebeschrijving, met aandacht voor maaltijden, overnachtingen, dorpjes en de mensen die hij ontmoet. Hoewel Lentink soepel schrijft en vaardig de dag samenvat, blijven die stukken als leeservaring uiteindelijk toch wat vlak. Voor mensen die zelf met reisplannen voor deze contreien rondlopen, valt er veel waardevols te halen. Met duidelijke overzichtskaartjes en een aantal foto's in zwart-wit.

Specificaties

Nederlands | 9789082108910 | 495 pagina's

Titel Byzantijnse voetreis : een verslag in dertien brieven
Auteur Gerhard Lentink
Type materiaal Boek
Uitgave [Dordrecht] : [Gerhard Lentink], [2019]
Overige gegevens 495 pagina's - illustraties, foto's, kaarten - 22 cm
ISBN 9789082108910
PPN 422210455
Rubriekscode Europa 992
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wandeltochten; Zuid-Europa; Reisbeschrijvingen ; Wandeltochten; Istanbul; Reisbeschrijvingen ; Byzantijnse Rijk
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Europa