De gouden weken 2.0
Boek

De gouden weken 2.0 groepsvorming & ouderbetrokkenheid ([2019])/ Boaz Bijleveld

Handleiding voor leerkrachten in het primair en voortgezet onderwijs voor het vormgeven van de eerste vier tot zes weken van het schooljaar, die met name voor de groepsvorming en goede contacten met ouders van groot belang zijn.

Aanwezigheid

Recensie

Een boek over de 'gouden weken', waarmee de eerste vier tot zes weken worden bedoeld van een schooljaar in het primair en voortgezet onderwijs. Dit boek biedt voor leerkrachten/docenten een duidelijke handleiding om deze weken vorm te geven. De auteur maakt duidelijk hoe belangrijk deze weken zijn voor de groepsvorming in klassen en het tot stand brengen van werkbare contacten met ouders. Hij legt uit wat groepsvorming is, wat de mechanismen hierbij zijn en hoe de leerkracht/docent hierop kan inspelen bij kleuters en oudere kinderen. Hij biedt ook een handleiding voor oudergesprekken met allerlei soorten ouders, bijvoorbeeld betrokken ouders, boze ouders, kritische ouders. Het boek bestaat voor een groot deel uit een praktisch gedeelte voor de lespraktijk en bevat veel energizers, werkvormen, lessuggesties voor het opstellen en bespreken van groepsregels, adviezen over websites en vier voorbeeldlesprogramma's. De auteur is psycholoog en hij werkt in de onderwijsbegeleiding en de jeugdhulpverlening.

Specificaties

Nederlands | 9789492990198 | 180 pagina's

Titel De gouden weken 2.0 : groepsvorming & ouderbetrokkenheid
Auteur Boaz Bijleveld
Type materiaal Boek
Editie Grondig herziene 2.0 versie;
Uitgave [Drachten] : Eduforce, [2019]
Overige gegevens 180 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Oorspronkelijke titel: De gouden weken. - (c)2011
ISBN 9789492990198
PPN 422910686
Rubriekscode 474.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Groepen; Samenwerking; Basisonderwijs ; Groepen; Samenwerking; Voortgezet onderwijs ; Ouderparticipatie; Basisonderwijs
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Ouderparticipatie