Wat doen ze daar eigenlijk?
Boek

Wat doen ze daar eigenlijk? gesprekken met Nederlandse Europarlementariers (2019)/ Mendeltje van Keulen, Chris Aalberts

Informatie over de activiteiten van de Nederlandse Europarlementariers in de periode van 2014 tot 2019 en de communicatie met de Nederlandse kiezers en andere geinteresseerden. Hierop volgen gesprekken met 26 Nederlandse Europarlementariers over hun werk in die periode. Zij komen aan het woord over hun activiteiten, de resultaten waar ze trots op zijn en de manier waarop ze contact hebben onderhouden met hun achterban.Twintig Nederlandse Europarlementariers vertellen over hun werk in de periode van 2014 tot 2019, de resultaten en verantwoording.

Aanwezigheid

Recensie

Hoe werkt het Europees Parlement, wie zitten er, welke acties ondernemen ze, wat zijn de effecten, hoe besteedt de media daar aandacht aan en hoe communiceren ze zelf met sociale media? Twitter is het meest gebruikt, maar de meerwaarde van sociale media is getalsmatig klein, in vergelijking met traditionele media. PVV-leden blijven sterk achter op sociale media, en leveren ook weinig bijdrage aan gezamenlijke voorstellen. Dit blijkt uit een aantal overzichtelijke tabellen over activiteiten van de leden. Van de 751 zetels in het Europees Parlement heeft Nederland 26 zetels. Van de 26 leden deden er 20 mee aan de interviews, zij vertellen over hun werk in de periode van 2014 tot 2019. Ieder interview heeft een (niet al te recente) kleurenfoto met wat informeel lijkende vragen waarin leden worden getutoyeerd. Ze vertellen over hun activiteiten, hun resultaten waar ze trots op zijn en hoe ze contact hebben onderhouden met hun achterban. Dat levert aardige informatie op, vooral van vertrekkende leden. Die interviews zouden een aardige actuele reeks zijn in een tijdschrift. Het voorwoord dat vooruitblikt over verkiezingen van mei 2019 is eigenlijk al verouderd. Voor politici, studenten en de bovengemiddeld geïnteresseerde lezer. Handig naslagboekje.

Specificaties

Nederlands | 9789462369221 | 233 pagina's

Titel Wat doen ze daar eigenlijk? : gesprekken met Nederlandse Europarlementariers
Auteur Mendeltje van Keulen
Secundaire auteur Chris Aalberts
Type materiaal Boek
Uitgave Den Haag : Boom bestuurskunde, 2019
Overige gegevens 233 pagina's - illustraties - 22 cm
Annotatie Met tabellen, appendix
ISBN 9789462369221
PPN 422535389
Rubriekscode 937.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Politici; Europees Parlement; Interviews ; Baalen, Hans van ; Camp, W.G.J.M. van de ; Dalen, P. van ; Eickhout, Bas ; Gerbrandy, Gerben-Jan ; Hazekamp, Anja ; Huitema, Jan ; Jong, C.D. de ; Jongerius, Agnes ; Lange, Esther de ; Lenaers, Jeroen ; Miltenburg, Matthijs van ; Mineur, Anne-Marie ; Nagtegaal-van Doorn, Caroline ; Nistelrooij, L.J.J. van ; Piri, Kati ; Sargentini, Judith ; Schreijer-Pierik, Annie ; Tang, P.J.G. ; Veld, Sophie in 't
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Europees Parlement