Ik vind je lief, opa
Boek

Ik vind je lief, opa (2019)/ tekst: Jillian Harker, illustraties: Daniel Howarth ; vertaling [uit het Engels], redactie en productie: Persklaar

Kleine Beer laat zijn opa zien wat hij allemaal al kan, waarna opa hem liefdevol toont hoe hij die dingen op een eenvoudiger en slimmere manier kan doen. Prentenboek met grote schilderingen in zachte kleuren. Vanaf ca. 3 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Sfeervol prentenboek over Kleine Beer, die aan Opa laat zien dat hij al heel wat kan, zoals een vis vangen, in een boom klimmen en een hol graven. Opa vindt het prachtig wat Kleine Beer allemaal al kan, maar laat hem vervolgens zien, dat het ook slimmer en eenvoudiger kan. Opa wacht geduldig in de rivier, jaagt de adelaar weg met een harde brul en zoekt naar een holle boom. Daarom vindt Kleine Beer zijn opa erg lief. Sfeervolle, wat zoete aquareltekeningen beslaan meestal dubbele pagina's, waarin Kleine Beer en zijn opa worden afgebeeld in een natuurlijke omgeving. De tekst is groot gedrukt, soms door de tekening heen, maar toch altijd goed te lezen. Dat Kleine Beer zijn kunsten laat zien, en Opa een eenvoudiger manier weet, wordt drie keer in vrijwel dezelfde bewoordingen verteld. Door de grote duidelijke illustraties is het boek goed voor te lezen aan een individuele peuter of kleuter, maar ook aan een groep. Zowel het verhaal als de vormgeving doet heel erg denken aan de 'Kleine Beer'-boeken van Martin Waddell, maar de illustraties in dit boek zien er net niet zo mooi uit. Kinderen zullen desondanks net zoveel genieten van het verhaal. Er verschenen ook delen over Kleine Beer en zijn oma, papa en mama*. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9781407520131

Titel Ik vind je lief, opa
Auteur Jillian Harker
Instelling /Persklaar
Secundaire auteur Daniel Howarth
Type materiaal Boek
Uitgave Bath : Parragon Books Ltd, 2019
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Oorspronkelijke Engelse uitgave: Bath : Parragon. - 1e druk Nederlandse uitgave: 2007
ISBN 9781407520131
PPN 423452010
Thematrefwoord Grootvaders ; Groeien
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Groeien ; Grootvaders