De zomer van Amber
Boek

De zomer van Amber (juni 2019)/ Jan Ruysbergh, concept: Tom De Baerdemaeker, Mathijs Dekyvere en Joke Storms ; eindredactie: Michaël De Wilde

Na haar eindexamen gaat Amber samen met haar vrienden studeren in Gent. In de zomer zoekt ze een kot en heeft een vakantiejob, maar de liefde tussen haar en Wout komt zwaar onder druk te staan. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In hun middelbare schooltijd kwamen Amber en haar vrienden regelmatig samen bij de vijver in hun woonplaats Vilvoorde. Na haar eindexamen gymnasium besluit Amber samen met haar vrienden in Gent verder te studeren. In de zomermaanden gaat ze alvast met Kyra en Leyla op 'kotenjacht'. Ondertussen wordt de liefde tussen Amber en Wout steeds intenser; beiden verlangen naar meer intimiteit ver weg van de argusogen van hun ouders. Intrigerende jeugdroman met verschillende verhaallijnen: over thema's als liefde, bedrog, argwaan en verlies. Er zijn vele identificatiemogelijkheden doordat gedachten en gevoelens aansluiten op de belevingswereld van jongeren die op het punt van uitvliegen staan. De schrijfstijl is vlot met gebruik van sappige Vlaams en Engelse uitdrukkingen; beide zijn binnen de context te begrijpen. Absolute meerwaarde is de subtiele, inzichtelijke verwerking van potentiële valkuilen en situaties op het gebied van zelfstandig gaan wonen, vakantiejobs, vrijen, sociale media en xtc-pillen. Het boek draagt bij aan het weerbaar maken van jongeren. D5R (DeVijver) is een Vlaamse jeugdserie die al zeven seizoen loopt op Ketnet, vanaf 2014. Dit zevende* deel is onafhankelijk van de serie te lezen. Vanaf ca. 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463930390 | 165 pagina's

Titel De zomer van Amber
Auteur Jan Ruysbergh
Secundaire auteur Tom De Baerdemaeker ; Michael De Wilde
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Gent : Borgerhoff & Lamberigts, juni 2019
Overige gegevens 165 pagina's - zwart-wit illustraties - 20 cm
ISBN 9789463930390
PPN 423406051
Thematrefwoord Gezin ; Vriendschap ; Verliefdheid
Taal Nederlands

Relaties/Serie

D5R
Boek

D5R (2015-...)

vol.
Uitgeleend