Zo stoer als mijn broer
Boek

Zo stoer als mijn broer = Dzielna jak mój brat ([2019])/ [tekst] Christine Sterkens, [illustraties] Ine Baillieul ; [vertaling in het Pools] Joanna Urbaniak

Een meisje is verontwaardigd omdat haar grote broer zegt dat ze niet stoer kan zijn omdat ze klein is. Reken maar dat kleine meisjes ook stoer kunnen zijn, en ze vertelt precies waarom! Oblong prentenboekje met tweetalige tekst en grappige kleurenfoto's gecombineerd met tekeningen. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een grappig, uitdagend kijkend meisje vertelt over haar grote broer, die heel stoer is. Daarna volgt een opsomming van dingen die stoer zijn: een watermeloen tillen zo groot als een zware steen, of een hele pizza opeten. Of kunnen sporten als een kampioen of zo sterk zijn als een olifant. Omdat het meisje klein is, zou ze volgens haar broer niet stoer kunnen zijn. Maar daar is ze het absoluut niet mee eens! Want stoer zijn is héél iets anders dan sterk of groot zijn. Wat dacht je van een spin over je hand laten lopen, of fietsen door de regen? Of 'nee' zeggen tegen pesters of iets proeven dat je niet lekker vindt? Oblong prentenboekje met vrolijke kleurenfoto's van kinderen, gecombineerd met zwart-wit getekende details en versieringen. Het meisje is de ik-persoon, de eenvoudige tekst bestaat uit een of enkele regels per pagina, soms in tekstballonnen. Er worden veel vragen gesteld, wat het leuk interactief maakt. Tweetalig fotoprentenboekje uit de serie 'Nik-Nakboekjes'*, een zeer bruikbare serie voor kinderen in meertalige omgevingen. Kleine, eenvoudige maar aantrekkelijke uitgave. In deze editie is de Nederlandse tekst in blauw en de Poolse tekst in groen gedrukt. Ook al leuk voor oudere peuters. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

NederlandsPools | 9789493136090 | 31 pagina's

Titel Zo stoer als mijn broer = Dzielna jak mój brat
Uniforme titel Dzielna jak mój brat
Auteur Christine Sterkens
Secundaire auteur Ine Baillieul ; Joanna Urbaniak
Type materiaal Boek
Uitgave [Zoersel] : vzw Herkes, [2019]
Overige gegevens 31 pagina's - gekleurde illustraties - 15 × 18 cm
Annotatie Tekst in het Nederlands en in het Pools. - De diverse functies worden door middel van symbolen aangegeven
ISBN 9789493136090
PPN 423066218
Thematrefwoord Broers ; Zussen ; Fotoprentenboeken ; Meertalige jeugdboeken
Taal NederlandsPools

Relaties/Serie

Nik-Nakboekjes
Boek

Nik-Nakboekjes (2010)

vol. Pools
Uitgeleend