De libi
DVD

De libi ([2019])/ regie Shady El-Hamus

Uitgedaagd door een groep meisjes zetten drie Amsterdamse tieners alles op alles om de dames in een nachtclub te ontmoeten.

Aanwezigheid

Recensie

Komedie van Shady El-Hamus met o.a. Bilal Wahib (Fissa), Daniel Kolf, Oussama Ahammoud en Vera Bulder. Drie Amsterdamse tieners kunnen niet wachten tot het echte leven begint na de eindexamens. Als ze door een groep meisjes worden uitgedaagd hen 's avonds in een nachtclub te ontmoeten, zetten de jongens alles op alles om binnen te komen. Beoordeling IMDb: 6,5. VPRO Cinema: 'Energiek komisch drama van de debuterende El-Hamus, die geen engeltjes van zijn hoofdpersonages maakt, maar ze neerzet als egocentrisch, onzeker en vol dromen over de toekomst. Waardoor ze uiteindelijk toch de sympathie van de kijker winnen' (3 sterren). Kevin Toma (Volkskrant 12-6-'19): 'Soms zijn de wederwaardigheden van de jongens wat stripachtig, maar dat maakt hun zorgen niet minder reëel. De drie doen stoer, maar barsten van de onzekerheid. Ze worden vanwege hun Marokkaanse en Surinaamse achtergrond akelig snel afgeschreven, klooien wat aan, maar koesteren het diepe verlangen om gezien te worden. (...) Vooral het samenspel van het trio is perfect. Of de jongens nu ijsjes in elkaars gezicht duwen, gestampte paracetamolletjes dealen aan een stel doorgesnoven hipsters of op het strand naar de zonsopkomst kijken: je ziet geen filmpersonages, maar vrienden voor het leven' (4 sterren).

Specificaties

Nederlands | 8717662579936

Titel De libi
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Shady El-Hamus ; Bilal Wahib ; Daniel Kolf ; Oussama Ahammoud
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Source 1 Media, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (100 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Bilal Wahib, Daniel Kolf, Oussama Ahammoud. - Nederlands gesproken - Videoversie van de film: Nederland : The Rogues, (c)2019
ISBN 8717662579936
PPN 423617885
Genre humoristische roman
Taal Nederlands