Zola heeft een olifant
Boek

Zola heeft een olifant ([2019])/ Randall de Sève, geillustreerd door Pamela Zagarenski ; vertaald in het Nederlands [uit het Engels] door Bette Westera

Een meisje wil graag vriendjes worden met haar nieuwe buurmeisje, maar ze weet zeker dat Zola al een speelkameraadje heeft: een olifant. En dan is er voor haar vast geen plaats. Ze weet dat zeker omdat ze dingen hoort en ziet. Maar klopt dat allemaal wel? Prentenboek met kunstzinnige, kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het nieuwe buurmeisje heet Zola. Dat heeft de ik-figuur, een meisje dat geen naam krijgt in het verhaal, gehoord toen haar moeder met de moeder van Zola stond te praten. Ze wil graag vriendjes worden met Zola, maar volgens haar heeft zij al een vriendje. Er is namelijk een heel groot pakket door de verhuizers het huis binnengedragen en daarin zit zeker een speelkameraadje. Het zal wel een olifant zijn, en dan is er geen tijd voor nog iemand. Bijzonder geslaagd prentenboek waarin de ik-figuur steeds van alles fantaseert over haar buurmeisje. Steevast ingeleid door het zinnetje 'Hoe ik dat weet?', en haar antwoord komt heel zelfbewust over. Zo fantaseert zij dat Zola boterhammen roostert voor haar olifant. Daarna volgt dan een spread zonder tekst waarop we zien hoe de werkelijkheid bij de eenzame Zola eruit ziet. Deze briljante opzet wordt steeds herhaald, een of twee spreads met de ik-figuur als hoofdpersoon, met een levendige tekst, gevolgd door een spread zonder tekst. Fantasie (warme kleuren) afgewisseld met werkelijkheid (meer koele kleuren) in speelse, kunstzinnige illustraties. Bijzonder prentenboek. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492995353

Titel Zola heeft een olifant
Auteur Randall de Sève
Secundaire auteur Pamela Zagarenski ; Bette Westera
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Samsara, [2019]
Overige gegevens 36 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 29 cm
Annotatie Vertaling van: Zola's elephant. - New York : Houghton Mifflin Harcourt Publishing Company, (c)2018
ISBN 9789492995353
PPN 422941662
Thematrefwoord Fantasie ; Vriendschap ; Onzekerheid
Taal Nederlands